2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Egyedüliként nem térdelt a mérkőzéseken a női sztárfocista, a baloldaliak felháborodtak

A Breitbart írta meg, hogy Carli Lloyd volt az egyedüli az amerikai női labdarúgó-válogatottban, aki nem volt hajlandó térdre ereszkedni a tokiói olimpiai mérkőzések előtt.
 
A labdarúgó nem csupán a góllövésben jeleskedik, de hazafisága és patriotizmusa is példaértékű. Ez abban is megmutatkozik, hogy egyedül ő nem volt hajlandó behódolni a George Floyd halála után elindult őrületnek.

Azért, mert a focimeccseken nem térdelt le, hatalmas gyűlöletlavinát zúdítottak rá a baloldaliak.

Pedig akár szerethetnék is, tekintve hogy tegnap ő lett az első amerikai női labdarúgó, aki tíz gólt lőtt a nemzetközi játékokon. Leginkább az ő teljesítményének köszönhető, hogy az amerikai női válogatott bronzérmet szerzett az olimpián, miután a csapat tegnap legyőzte az ausztrál válogatottat.

Tehát Carli Lloyd hiába lett az egyik legjobb női játékos, ez nem számít a haladó baloldalnak.

A sportág történetében az egyik legjobb női játékosnak lenni nem volt elegendő az ébredő baloldal számára. Már előrébb valónak tartják az értelmetlen jóemberkedést, a feminizmus meg a „girl power” szlogen (amely azt hirdeti, hogy a nők erősödjenek meg, és harcoljanak a függetlenségükért és a jogaikért) már nem is olyan fontos nekik.

A baloldal szemében a focista hatalmas hibát vétett, dühüket pedig a közösségi médiában igyekeztek levezetni.

A Washington Post baloldali újságírója, Molly Hensley-Clancy is meglepődött, hogy Lloyd nem térdelt le a mérkőzések előtt a csapattal.

Azt hiszem, Carli Lloyd beszélt arról, miért nem akar térdelni a himnusz alatt. De kíváncsi vagyok, hogy valaki megkérdezte-e tőle, miért döntött úgy, hogy a kezdés előtt egy percig sem térdel a többi amerikai játékossal, munkatárssal és játékvezetővel együtt”

– írta felháborodottan.

Valóban, Lloyd januárban megjegyezte:

Azt hiszem, ennek a csapatnak az a szépsége, hogy kiállunk egymásért, bármi is legyen.

És tudod, a játékosok úgy döntöttek, hogy letérdelnek, néhány játékos úgy döntött, hogy feláll, és a nap végén kiállunk egymásért. Végső soron azért vagyunk itt, hogy minden lehetséges módon támogassuk egymást, és ez a csodálatos ebben a csapatban.”

Azonban még így is sorra kapja a kritikákat, miszerint ha nem térdel, akkor nem is szereti a fekete embereket, tehát rásütik a rasszista bélyeget.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató