2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kovács Sarolta bronzérmes öttusában

Újabb magyar érem.

Kovács Sarolta a brit French és a litván Asadauskaite mögött a harmadik helyen ért célba és szerzett bronzérmet!

A tokiói olimpia öttusaversenyei még csütörtökön kezdődtek a körvívással. A két magyar résztvevő Gulyás Michelle és Kovács Sarolta is jól vívott, 20 győzelmet gyűjtöttek be 15 vereség mellett. Pénteken az úszásban Kovács a negyedik helyen végzett, amivel az összesítésben megőrizte hatodik helyét.

A lovaglásban egy verőhibája volt, és mivel a vívásban győztes német Scheule a lovaglásban kiesett, és az előtte lévők is többször hibáztak, bronzérmes pozícióból várhatta a laser runt, vagyis a futás és a lövészet kombinációját. Scheule lova már a pályára is alig akart menni, majd az első verésnél megbokrosodott, a német pedig nem tudta befejezni a pályát, több mint 4 perces hátrányt szedett össze, így favoritból az utolsók egyike lett. Zokogva hagyta el a pályát, élete legnagyobb esélyét szalasztotta el. Gulyás Michelle sem lovagolt jól, kitört a lova és több akadályt levert. 61 másodperces hátrányban kezdte az utolsó tusát.

Az első helyen a 3200 méteres futás előtt Batasova állt, tíz másodperc volt az előnye a koreai Kimmel szemben, és tizenegy Kovács Sarolta előtt. Kovácsnak az olasz Soteróval szemben 2 másodperc volt a fórja, a brit Frenchcsel szemben 4 másodperc.

Az első lövészetnél Kovács azonnal megelőzte a hibázó Kimet, és Batasova nyomába eredt. Át is vette a vezetést, a brit French azonban őt is lehagyta, Batasova visszaesett a harmadik helyre. A lövészetben egy hajszállal gyorsabb volt Kovács Frenchnél, a futásban viszont French rögtön visszaelőzött, 1200 méternél három másodperccel volt a magyar előtt.

A harmadik lövészet után French kilenc másodperccel volt a magyar előtt. A negyedik lövészetre French már tetemes előnyt harcolt ki, Sotero megelőzte Kovácsot, mivel azonban a magyar gyorsabban lőtt, az utolsó körre 9 másodperc előnyt csikart ki.

A magyar versenyzőnek az aranyra nem volt esélye, inkább már csak hátra kellett figyelnie, mert a litván Asadauskaite is nagyon erősen futott. Kovács végül harmadik helyen jött be a célba, és a gesztusain látszott, nagyon örült ennek a pozíciónak.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató