2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

„Förtelem" – minősítették a homoszexuális olimpikonokat az orosz tévében

Válogatott szitokszavak özönét zúdították a nyíltan homoszexuis, leszbikus és transznemű atlétákra két állami televíziócsatornában, 

ÉLETSTÍLUSUKAT „PERVERZNEK” ÉS „FÖRTELMESNEK” MINŐSÍTVE. 

A Rosszija 1 (Oroszország 1) és a Pervij Kanal (Egyes Csatorna) több műsorszámot szentelt az új-zélandi transznemű Laurel Hubbardnak és a meleg Tom Daley aranyérmes brit úszónak. 

A fent említett minősítések a nacionalista Rogyina (Haza) törvényhozójának, Alekszej Zsuravljovnak szájából hangzottak el a Rosszija 1 egyik politikai beszélgetőműsorában, aki leszögezte azt is, hogy undorodik a homoszexuálisoktól. 

Szpiridon Kilinkarov volt ukrajnai parlamenti képviselő, kelet-ukrajnai szakadár pedig a műsorban megállapította: 


A transzneműeknek nincs jövőjük Oroszországban, mert ők a férfiakat szeretik, az orosz férfiak viszont a nőket. 


A műsorvezető nem vitte túlzásba a moderálást, sőt nemzetközi vizekre terelte a témát, és kijelentette: 

AZ EURÓPAI UNIÓ AZÉRT „BÜNTETI” MAGYARORSZÁGOT ÉS LENGYELORSZÁGOT AZ UNIÓS FORRÁSOK VISSZATARTÁSÁVAL, MERT A KÉT ORSZÁGBAN A TÖBBSÉG ELLENZI A HOMOSZEXUALITÁST. 

A Pervij Kanal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalos partnere sem fogta vissza magát, sőt sokkal több LMBT-ellenes tartalmat adott le.

Anatolij Kuzicsev Az idő megmondja című műsorában például copfos parókával parodizálta Laurel Hubbardot, a transznemű embereket pedig köntörfalazás nélkül pszichopatának nevezte. (Ez orosz nyelven a „pszih” kifejezést takarja, ami annyit tesz, hogy „nem normális, őrült”.)

NEM IS VÉLETLENÜL SUGALLTA AZT A MŰSORVEZETŐ, HOGY A TRANSZNEMŰEKET BE KÉNE UTALNI A PSZICHIÁTRIÁRA. 


A műsorban megszólalt Vlagyimir Putyin pártjának, az Egységes Oroszországnak parlamenti képviselője, Pjotr Tolsztoj is, aki szerint a Nyugat igyekszik saját verzióját az egyenlő jogokról, így az LMBT-közösség, a transzneműek és más „perverzek” jogait beleültetni az olimpiai mozgalomba.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság vizsgálatot indított az ügyben. 


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató