2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Nagy a harc Szombathelyen: fej fej mellett Ungár Péter és Czeglédy Csaba

A Medián legújabb felmérése szerint Vas megye 1. számú választókerületében kiélezett csata várható Ungár Péter és Czeglédy Csaba között.

Csak nüansznyival vezet Ungár Péter Czeglédy előtt - írj a Telex a Medián legújabb felmérésére hivatkozva, mely szerint az LMP politikusának van nagyobb esélye legyőzni Hende Csabát.

Ungár Péter népszerűségét ugyanis még az sem törte derékba, hogy a fideszes képviselő korábban "a mi kutyánk kölykének" nevezte.

A Medián-kutatásából továbbá az is kiderül, hogy Ungárra a kormányt leváltani szándékozók 45 százaléka, míg Czeglédyre a 44 százalékuk szavazna.

Ugyanakkor abban az összevetésben, hogy Hende Csabával szemben a megkérdezettek inkább kit támogatnának, Czeglédy alulmarad: míg Ungár Péter esetében 47-45 százalékos az arány az LMP-s politikus javára, addig Czeglédyt csak 42 százalék támogatná a Fidesz jelöltjével szemben, akire 48 százalék voksolna.

A felmérés alapján a választókerületben egyébként a Fidesz vezet: a megkérdezettek 42 százaléka szavazna a kormánypártra, míg az ellenzék közös listáját a felmérésben résztvevők 38 százaléka támogatja.

Szombathelyen az országos állapotokhoz képest abban is különbség mutatkozik, hogy míg a legtöbb választókerületben a felmérések szerint már most tudható, ki fog nyerni, addig Vas megye 1. számú választókerületében megjósolhatatlan, hogy végül ki kerül ki győztesen - írja a portál.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató