2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Milliárdos költségvetési csalás: megindíthatja a nyomozást a Cseh-botrány ügyében a NAV

Feljelentés-kiegészítést rendelt el a Cseh Katalinhoz köthető botránnyal összefüggésben a NAV – tudta meg a PestiSrácok.hu. Ismert, az ügyben Tényi István tett feljelentést költségvetési csalás miatt két hete a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF). 

A feljelentés szerint a Cseh Katalinékhoz kapcsolható nagyjából fél tucat vállalkozásból álló céghálózat tagjai egy helyen, egy időben, ugyanazon uniós forrás elnyerésére játszhattak össze. A vállalkozások összesen közel 4,8 milliárd forint uniós pályázati pénzhez jutottak az évek során.

A KNYF a lap megkeresésére később azt közölte, hogy a feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészség áttette az annak elbírálására hatáskörrel rendelkező Nemzeti Adó és Vámhivatal Bűnügyi Igazgatóságához, amely információink szerint a napokban feljelentés-kiegészítést rendelt el. Ez annyit jelent, hogy a hatóság még konkrétan nem nyomoz, de a feljelentést nem is utasította el, a NAV-nak összesen harminc napja van arra, hogy döntsön az eljárás megindításáról, vagy a feljelentés elutasításáról.

Az ügyről a Bennfentes.net közölt leleplező anyagokat és robbantotta ki a botrányt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató