2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Ujhülye: Orbán hamarosan követheti Nixont a sorban

A szocialista EP-képviselő felidézi, hogy 47 éve ezen a napon mondott le Richard Nixon amerikai elnök, miután érintettsége egyértelművé vált a politikai ellenfeleinek lehallgatásáról szóló, úgynevezett Watergate-ügyben. 

Az MSZP hazaáruló EP-képviselője szerint Orbán Viktor hamarosan követheti őt ebben a sorban, a Pegasus-ügy ugyanis "egyre jobban ráég a magyar kormányzatra".

Ujhelyi István közösségi oldalán azt írja, miközben a Fidesz "minden létező módon megpróbálja akadályozni a nemzetközivé duzzadt botrány magyarországi szálainak felderítését", addig más országokban (például a szoftvert eladó Izraelben, vagy Franciaországban, ahol az államelnököt is megfigyelhették ezzel a programmal más országok szolgálatai) már állami szintű vizsgálatok indultak. 

Az biztos, hogy a Fidesz hiába igyekszik eltussolni ezt a nemzetközi botránnyá duzzadt ügyet, csak rövidtávon lesz képes útját állni az igazságnak. A törvénytelenségek elkövetői pedig nem csupán politikailag, de jogilag is bizonyosan felelni fognak" - fogalmazott Ujhülye Pista.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató