2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Csókay András az LMBTQ-ról: vétek szembe menni a teremtéssel

A Pesti TV Boomerlázadás című műsorának hétfő esti adásában Csókay András volt Mészáros Nóra és Stefka István vendége.

A Honvédkórház idegsebész főorvosa kifejtette, hogy a nemváltó műtéteknél is súlyosabbnak érzi a magzat elvételét. A Semmelweis-díjas szakember rendszeresen hangsúlyozza, hogy a gyógyulásban és a gyógyításban az Istenbe vetett hitnek óriási szerepe van. Csókay András a bangladesi sziámi ikrekkel kapcsolatban elmondta: az egyik gyermeknél olyan súlyos tünetek jelentkeztek, amelyek kapcsán tehetetlennek bizonyult a tudomány, ám egy isteni csodának köszönhetően végül minden jól alakult.

Az interjúban beszámolót hallhattunk a bangladesi ikrek szétválasztásáról, illetve a körülötte kialakult szakmai irigységről. Megtudhattuk Csókay András véleményét a paraszolvencia megszüntetéséről. Nézete szerint az egészségügyben az utóbbit hetven év legnagyobb intézkedése volt ez, hiszen ma már a fizetésükből is meg tudnak élni az orvosok. Az orvostársadalom egy része azonban ezt nem üdvözli.

Az operációt, az idegsebészeti munkát te végezted, de rengeteg csúnya dolog is történt a háttérben. A gonoszság, az irigység visszavetette a sikert – kezdte Stefka István a beszélgetést.

Valóban, Szász János filmrendező felvette a műtéti sorozatot, aztán itthon elkezdték zaklatni. Még nincs vége a Szász-János ügynek – reagált Csókay András.

A probléma akkor kezdődött, amikor az ikrek szétválasztásánál viták és hibák alakultak ki. Szász János a magyar csapat filmeseként volt jelent a műtétnél, és ő ezeket a konfliktusokat a művéhez megörökítette. Egy ilyen hatalmas nagy munkánál amíg jóindulat van és emellett tévedések is, addig azt toleráljuk. De hogy ebből feljelentés lesz, valószínűleg azért, mert abban a téves hiedelemben éltek páran, hogy ezek is ábrázolódni fognak ezen a filmen, amit a János forgatott. Esze ágában sem volt ezeket a rettenetes nagy vitákat, amik kinn történtek filmre vinni. De ezt nem így kellett volna megakadályozni – érvelt az idegsebész.

NÉVTELEN FELJELENTŐ

Csókay András elmondta, hogy a mai napig nem tudni, ki tette a névtelen feljelentést. Jóindulatot feltételezek egy pontig, de aztán már nem. Emberi hiba történt, aztán a kislánynál a sorozatos mikrotraumák miatt létrejött egy bevérzés. Rámutatott, hogy ilyen van, minden nagy beavatkozásnál előfordulhatnak hibák. Mészáros Nóra azt kérdezte az idegsebésztől, hogy a mai napig tartják-e a gyermekekkel a kapcsolatot, mire az idegsebész azt válaszolta, hogy igen, pontosabban tartaná, de a filmügy miatt le vannak tiltva a kapcsolattartásról, nem mutathatnak fényképeket, filmeket az ügyről. A köztudottan istenhívő Csókay András továbbra is hisz abban, hogy a csöndben, az imádkozás során jön az ihlet, a jó gondolat.

Az András ez egy hülye, egy vallásos őrült, azt mondják

– utalt a személyét érintő maró kritikákra Csókay András.

De ez engem nem érdekel. Hét olyan innovációt kellett alkalmazni az agy és a koponya szétválasztásához, amelyek közül mindet Jézus-imában kaptam meg, ez nem az én érdemem. Krisztus érdeme, nem az orvosoké. Mondanak, amit akarnak – nyilatkozta mosolyogva az idegsebész. A műsorban szóba került a törvényileg szabályozott hálapénz tilalma is.

Ez az utóbbi hetven év legjobb döntése volt az egészségügyben. Mindenféle kapcsolatba éket vert. Itt elindult egy hatalmas változás, az orvosbárók nyilvánvalóan nem örültek ennek, hiszen csökkent a fizetésük, de a derékhad, aki húzza az igát, az örült neki

– hangsúlyozta Csókay András.

Ez egy morális probléma. A hálapénz tönkretette az orvostársadalmat. Ezt a lépést negyven évvel ezelőtt kellett volna meglépni. Az, hogy a kormány ezt most megtette, az egy csodálatos dolog, le a kalappal

– tette hozzá.

 A tudományról, az emberi irigységről és az isteni csodákról is szó esett a hétfői Boomerlázadásban. Fotó: Pesti TV

VÉTEK SZEMBEMENNI A TEREMTÉSSEL

A későbbiekben „modernebb” vizekre eveztek a stúdióban.

Mi a véleménye az őrületes LMBTQ-nyomulásról? – kérdezte Mészáros Nóra az idegsebészt.

Amikor az ember azt hiszi, hogy ő teremt és ő az ura a világnak, abból jönnek ezek a borzalmas dolgok. Az ember nem tud teremteni, az ember meg tudja ismerni a természetet. Mi a teremtett világhoz tartozunk, nem vagyunk teremtők. Például a C-vitamin is létezett már, mikor Szentgyörgyi Albert felfedezte azt, de nem ő teremtette. Ha ebből indulunk ki, látjuk, hogy vétek szembemenni a teremtéssel, a csodával, amit a természet létrehozott

– reagált Csókay András.

Az orvosok hogy állnak a nemváltó műtétekhez? – érdeklődött a műsorvezető.

Látják, hogy a szabadság teljes félreértelmezése ez. Ehhez kapcsolódik az abortusz kérdése. Napi százhúszezer abortuszt végeznek el a világon. Ennek a következő lépése a nemváltoztatás. A gyermekvédelmi törvény éppen ezért tökéletes

– felelte Csókay András, aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnöke is, és szeretettel várja annak a jótettét, hogy Magyarország, de leginkább Európa löketet kapjon.

Az oltáriszentségnek a katolikus hitben van legnagyobb szerepe, de azért a protestáns testvéreknél, és mindenütt jelen van. 1938-ban már volt egyszer hazánkban eucharisztikus kongresszus, most lesz a második eljövetel. Egy olyan, Szentlélek által vezérelt hitkiáradásban bízunk, amelynek a végső hullámai cunamiként érik el Európát. A cunami egy kis rengéssel kezdődik, és tudjuk, hogy végződik – hangsúlyozta az idegsebész.

Ez változtatást fog hozni? – kérdezte Stefka István.

Igen, mert a Szentlélek nem ment szabadságra. Ott él bennünk, és őrületes tisztulást hozhat létre Európában – válaszolta Csókay András.

Csókay András véleménye a példaképekről:

Forrás: Pestisracok.hu

A teljes músor ITT MEGTEKINTHETŐ!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató