2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Dobrev: a kormányzat mulasztása miatt halt meg több tízezer nyugdíjas

Gyurcsány felesége szerint a járvány kormányzati félrekezelése okozta több tízezer idős honfitársunk halálát.



Sajtótájékoztatóján Dobrev Klára felidézte, hogy a 24.hu perelte ki azokat az adatokat, amelyek szerint a tavalyi halálozási többlet 90%-át, tehát a járvány áldozatainak 90% százalékát az idősek tették ki.

"Csak 2020 november-decemberében 26 ezer nyugdíjas halt meg az országban, ami azért drámai, mert az elhunytak jelentős részét meg lehetett volna védeni egy felkészült járványkezeléssel"

- mondta.

Folytatták a halálkampányukat Gyurcsányék, a Demokratikus Koalíció szerint a járvány kormányzati félrekezelése okozta több tízezer idős honfitársunk halálát.

"Az Orbán-kormány a járványban is az időseket tartotta feláldozhatónak, a nyugdíjas áldozatok rendkívül magas száma 17 milliárd forintos spórolást jelentett a kormánynak a nyugdíjkiadásokban. Az időseknek adták a nagyrészben hatástalan kínai vakcinát is, holott épp nekik nem lett volna szabad, és semmilyen segítséget nem adtak az időseknek, sőt, a DK azonnali, 50 ezer forintos támogatásról szóló javaslatát is lesöpörték az asztalról. Soha többé nem fordulhat elő, hogy a kormány járulékos veszteségként tekintsen az idősekre. Az a kormány, amely nem becsüli az életüket végigdolgozott időseket, és nem védi meg őket egy világjárványban, a legsúlyosabb bűnt követi el, amit egy kormány elkövethet" - fogalmazott Dobrev.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató