2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Életnagyságú szobrot kap Debrecenben II. János Pál pápa

A 180 centiméter magas bronzszobrot a Szent Anna-székesegyház előtti lépcsősor tetején helyeznék el a pápalátogatás 30. évfordulója alkalmából.

Debrecen közgyűlése csütörtöki ülésén támogatta, hogy életnagyságú szobrot állítsanak II. János Pál pápának Debrecenben – írta meg a dehir.hu. II. János Pál 1991. augusztus 18-án, első magyarországi apostoli útja alkalmával látogatott Debrecenbe. A Nagytemplomban ökumenikus imádságot tartott, majd a reformátusok és a katolikusok kiengesztelődése jeleként megkoszorúzta a Gályarabok emlékoszlopát.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye és a debreceni Szent Anna Főplébánia e történelmi jelentőségű látogatás 30. évfordulója alkalmából szeretné felállítani II. János Pál pápa szobrát a Szent Anna-székesegyház előtti lépcsősor tetején.

A szobor elkészítésével a Veresegyházon és Abonyban tevékenykedő Kovács Jenő szobrászművészt bízták meg. A tervezett szobor életnagyságú, 180 centiméter magas, anyaga bronz. A szobor megáldásának tervezett időpontja 2021. augusztus 18-a.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató