2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Fesztiválszerű rendezvénysorozat lesz a nemzeti ünnepen

Augusztus 20., vagyis Szent István Napja az egyik legrégebbi magyar ünnepnap, amikor a keresztény magyar állam alapítását és az ezeréves folytonosságát ünnepeljük.


 
Tavaly a koronavírus járvány miatt sajnos nem ünnepelhettük méltó módon az ország születésnapját, ezért idén szeretnénk olyan eseménnyé emelni, amely túlmutat a korábbi rendezvényeken. Szent István öröksége kiemelten fontos ezekben a nehéz időkben, hiszen elveire támaszkodva hazánk győztesként kerülhet ki a válságból – írta közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra.
 
A kormányszóvivő hozzátette, hogy a négynapos Szent István Napi rendezvénysorozat célja az is, hogy megsegítsük a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került turisztikai ágazatot, az abból élő családokat, hiszen a központi programok látogatói a fővárosi szálláshelyeken szállnak meg, az éttermekben fogyasztanak és így tudják támogatni az ágazatot.
 
Budapest belvárosa igazi ünnepi forgataggá változik, több mint húsz helyszínen várják a kicsiket és nagyokat egyaránt:
Városok sétánya: Az ország kulturális gazdagságát és a történelmi Magyarország városait bemutató kiállítás az Alkotmány utcában.
Aranyvonat: Az 1938-ban a Szent Jobb ereklyénket a történelmi Magyarországon körbeutaztató vonat mása a Kossuth téren.
Sporthősök: Beszélgetés a múlt és jelen kiemelkedő magyar sportolóival a sikerekről és kudarcokról a Március 15. téren.
A Magyar Ízek Utcája is nélkülözhetetlen helyszín, ahol először lehet megkóstolni majd az Ország Tortáját és Cukormentes Tortáját, de itt debütál az adott évben győztes Szent István Napi kenyér is.
Idén minden eddiginél nagyobb volumenű tűzijátékra számíthatunk. Az Új „Tűz és fények játéka” névre keresztelt show különleges élményt nyújt majd fényjátékkal, kivetítőkkel és hangeffektekkel, harmincnégy percen keresztül.
 
Az augusztus 20-ai központi rendezvényeket nem érintik majd a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások.
 
Forrás: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közösségi oldala

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató