2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Egy oregoni iskolai tanács megtiltotta az LMBTQ és a BLM-zászlók használatát

Az egyik oregoni iskolaszék megszavazta, hogy kitiltják a Pride és a Black Lives Matter (BLM) zászlókat a kerületi iskolák épületeiből.

A Newberg Állami Iskolák Tanácsa 4:3 arányban megszavazta azokat a terveket, amelyek megtiltják a politikai üzenetet hordozó táblákat, ruházatot és egyéb tárgyakat.

A négy órás virtuális találkozón az iskolaszék igazgatója és alelnöke, Brian Shannon felszólalt a megosztó szimbólumok ellen, és arra is felszólított, hogy tiltsák be a tanároknak is a BLM vagy a Pride mozgalmakhoz kapcsolódó ruházat viselését.

Ennek fő célja, hogy a politikai szimbólumokat vigyék ki az iskoláinkból, hogy összpontosíthassunk arra az amúgy is nehéz feladatra, hogy tanulóinkat az alaptantárgyakra neveljük

- mondta. Az iskolai személyzet több tagja ellentétes nézeteket fejtett ki a találkozó során, köztük Joshua Reid, Newberg iskolák tanácsadója:

„Amikor ezek a diákok belépnek iskolánkba, és látják azokat a szimbólumokat, amelyeket a szeretet, a támogatás és a megerősítés közléséhez értünk, nem látnak propagandát, indoktrinációt vagy bármilyen ideológiát” – mondta.

(A BLM és a szeretet:

 

„Látják a remény csillogását, hogy még mindig lehetnek biztonságos helyek és biztonságos emberek az iskoláikban.”

Stacey Dalton tanár is támogatta a zászlók folyamatos jelenlétét, szerinte

A fehér és/vagy heteronormatív diákok, a többség, a saját érvényesítésüket következetesen látják a Newberg iskolai körzetek tantervében, ezért nincs szükségük további támogató üzenetekre

- mondta. (Sőt, korábban már láttuk, hogy a BML szerint fehérekre egyáltalán nincs szükség:

A kérdés tovább ment Tai Harden-Moore-nak, egy fekete diák szülőjének, aki szerint: „A fekete diákok és más színes gyerekek támadás alatt állnak a Newberg iskolákban. Tudom, mert a fiamat

niggernek nevezték

az iskolában” – mondta a találkozón.

Dave Brown, az igazgatótanács elnöke azonban végül úgy döntött, hogy minden gyereket támogatni kell .

Ez még mindig arra a tényre nyúlik vissza, hogy sok gyerekünk van, akikre ez pozitív vagy negatív hatással van. Iskolatanácsként a mi dolgunk, hogy olyan döntéseket hozzunk, amelyek a Newberg Gimnázium minden egyes gyermekére vonatkoznak.
 
Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató