2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

FeGyőr: Én beengedném a transznemű embereket az iskolákba

„Sokszínű ez a XXI. század, meg kell tanulni ezzel együtt élni” – reagált a Momentum elnöke arra a riporteri felvetésre, hogy minden relativizálódhat, a transzneműek után pedig beengedhetik azt is, aki az iPhone-jával házasodik.

Telefonos interjút adott a Hit Rádiónak Fekete-Győr András. A beszélgetés során szó esett a Momentum jelenlegi állapotáról, a Jobbik-DK megállapodásokról az egyéni választókerületekben, és szóba került az Ungár-Czeglédy versengés is Szombathelyen.

Fekete-Győrtől jöhetnének a transzneműek az iskolákba

Az interjú végén arról is kérdezték Fekete-Győrt,  hogy hogyan szeretné átalakítani a Momentum a homofóbnak nevezett gyermekvédelmi törvényt. „Azokat a rendelkezéseket, amelyek a meleg közösséget érintik hátrányosan, azokat ki kell venni a törvényből” – válaszolta az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Szerinte ebben a törvényben minden homofób rendelkezés, ami gátolja a nemi és szexuális különbségekkel kapcsolatos felvilágosítást.

„Beengedné-e a transznemű embereket az iskolákba és óvodákba szexuális felvilágosítást tartani?” – hangzott a riporter következő kérdése, amelyre Fekete-Győr András kijelentette, hogy ő beengedné a transzneműeket az oktatási intézményekbe.

Szociológia és a félmillió meleg

„Szociológiai felmérések szerint van Magyarországon félmillió meleg ember, van aki transznemű, van aki meleg, van aki más szexuális kisebbséghez tartozik. Ezek az emberek rengeteget szenvednek fiatalkoruk során azon, hogy megtalálják saját magukat. Ha találkoznak olyan emberekkel, akik ezen az úton már keresztülmentek, sokkal könnyebb lesz nekik az életük, sokkal kevesebb szenvedéssel fog járni” – indokolta álláspontját a politikus.

Arra a riporteri felvetésre, hogy hol a határ, – vannak, akik hárman szeretik egymást, vagy van, aki az iPhone-jával házasodik össze – fennáll-e a veszélye a „Love is love” alapján, hogy minden relativizálódik, Fekete-Győr úgy reagált:

sokszínű ez a XXI. század, meg kell tanulni ezzel együtt élni”.

„Nem szeretem azokat az államokat, akik megosztják saját állampolgáraikat” – mondta Fekete-Győr, hozzátéve, hogy szerinte ma Magyarországon jogegyenlőtlenség van, ő pedig a jogegyenlőség híve.

A teljes beszélgetést az alábbi videóban tekintheti meg:

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató