2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Hivatalos: már Kamu Geri is miniszterelnök-jelölt-jelölt

A Főpolgármesteri Hivatal árulta el először az információt.

Eddig csak Dobrev Klára és Jakab Péter számítanak hivatalosan is miniszterelnök jelölt-jelöltnek - szóltak a hírek egy hete...

Akkor még Karácsony Gergely (MSZP, Párbeszéd, LMP), Fekete-Győr András (Momentum), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) és Pálinkás József (Új Világ Néppárt), akik bár megkezdék kampányukat, nem adták be kérelmüket a testülethez. Ennek jelentkezési határideje augusztus 15.

A regisztrált képviselőjelölt-jelöltek augusztus 23. és szeptember 6. között gyűjthetik össze a szükséges ajánlásokat a végleges jelöltséghez. Egyéni országgyűlési képviselők esetén ez négyszáz, míg a miniszterelnök-jelöltek esetén húszezer aláírásra van szükség.

Karácsony nem verte nagy dobra a bejelentést

A közelgő határidő miatt kérdéssel fordult a Mandiner a Főpolgármesteri Hivatalhoz, és arról érdeklődtek, szabadságát tölti-e a főpolgármester ezekben a napokban, ezért csúszik-e a kérelem leadása.

Karácsony Gergely már regisztrált miniszterelnök-jelöltként vagyis beadta a kérelmét”

– érkezett a válasz, ami egyben azt is jelenti: Karácsony nem verte nagy dobra a bejelentést, hiszen regisztrációját csak kérdésre volt hajlandó elárulni a sajtónak.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató