2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Texasban gyermekbántalmazásnak minősül a kiskorúak nemváltoztatása

Úgy tűnik az Egyesült Államokban Texas maradt a normalitás utolsó bástyája. Greg Abbott kormányzó indítványára az állam családvédelmi minisztériuma (DFPS) gyermekbántalmazásnak minősítette a kiskorúakon elvégzett nemváltoztató műtéteket.

Jaime Masters, a texasi családvédelmi minisztérium Abbott kormányzó hivatalához intézett levelében kijelentette, hogy a nemi szervek megcsonkítása a nemi átalakító műtéteken keresztül gyermekbántalmazásnak minősül. Masters úgy fogalmazott: ez a sebészeti beavatkozás nem gyógyászati ​​célú, fizikailag megváltoztatja a nemi szervet, ami visszafordíthatatlan kárt okozhat a gyermekek szervezetében. Általában a szülők felügyelete alatt álló gyermekeknek nincs joguk ahhoz, hogy beleegyezzenek a sebészeti kezelésekbe, és ezáltal sebezhetőbbé válnak. Hozzátette, hogy a kiskorúak számára a nemváltó műtét csak bizonyos esetekben lehet megfelelő, például akinek testrészeit betegség vagy trauma érte; aki orvosilag ellenőrizhető nemi fejlődési rendellenességgel született, például petefészek- és hereszövet jelenlétével; vagy akinek nincs normális nemi kromoszóma szerkezete, a genetikai tesztek alapján. Ha az orvosok vagy a DFPS szakemberei tanúi lennének ilyen bántalmazásnak, arra utasították őket, hogy 48 órán belül jelentsék azt a DFPS tisztviselőjének. Ennek elmulasztása vétségnek minősül – írja a 888.hu.

 
A Biden-kormányzat egyébként határozottan támogatja a transzneműként azonosuló gyermekeket. A 2020-as választásokon Joe Biden a városházán azt mondta, hogy szeretné “sokkal könnyebbé” tenni a nyolcéves gyermekek életét, hogy eldönthessék nemüket. Idén februárban Biden elnök egészségügyi asszisztensi jelöltje, Rachel Levine (egy férfi, aki nőnek vallja magát), kikerülte Rand Paul republikánus szenátor kérdését, aki megkérdezte, hogy a kiskorúak képesek-e megváltoztatni a nemüket:

A transznemű orvostudomány egy nagyon összetett és árnyalt terület, erős kutatásokkal és szabványokkal, amelyeket kidolgoztak, (…) elmegyek az Ön irodájába, és megbeszéljük a transznemű gyógyászatra vonatkozó előírások részleteit 


– válaszolta Levine.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató