2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Momentumos céghálózat nyúlhatta le a váciaknak szánt támogatásokat

Tovább nő a Cseh Katalin körül kirobbant balhé. Rétvári Bence közösségi oldalán tett közzé egy videóbejegyzést, amelyben a képviselő kifejti, hogyan nyúlta le a momentumos politikus nevéhez köthető céghálózat a váci cégeknek szánt támogatásokat, és hogyan fogta pártja ezt később a Fideszre.

Rétvári Bence Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében rávilágít, hogy egy Cseh Katalinhoz kötődő cég saját EU-s pályázatában azt ecsetelte, hogy milyen jól illeszkednek a cég céljai az akkori Fidesz-KDNP-s váci városvezetés céljaihoz. A céges anyagokban elismerték és támogatták, a politikai kampányban kritizálták a jobboldali városvezetést. A kétszínűség szép párhuzamot von azzal, ahogyan a budapesti olimpia ellen kampányoló Cseh éppen a magyar szervezésű olimpiára hivatkozva jutott EU-s támogatásokhoz.

Ami a támogatások elosztását illeti Rétvári úgy fogalmaz:

Azoknak a százmillióknak, amik a momentumos céghálóhoz kerültek, váci cégekhez kellett volna kerülniük. A váciak és a valódi váci cégek elől vitték el a támogatásokat. Akik szerint a “fideszes vállalkozások” elvittek minden EU-s forrást a többi vállalkozás elől, pont azok vitték el a váciaknak szánt támogatást a váciak elől

– mondta a videóban az államtitkár.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató