2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Salvini: Terrorizmus, erőszak, félelem és illegális bevándorlás a láthatáron

Az olasz jobboldal vezére is kommentálta az afganisztáni eseményeket.

Miután tegnap elesett Kabul is ezt írta Matteo Salvini a Facebookon:

Kabulban a nyugati országok gyáva menekülése után ismét az iszlám mészárosok és a tálib gyilkosok zászlaja lobog. Terrorizmus, erőszak, félelem és illegális bevándorlás a láthatáron, milyen igaza volt Oriana Fallacinak!

Oriana Fallaci életének utolsó évtizedében nagy visszhangot váltottak ki az iszlámmal kapcsolatos nézetei. A 2001. szeptember 11-i támadások után Düh és büszkeség című könyvében elítélte az iszlámot, amely szerinte egy totaliárius erő, és a nyugati civilizáció elpusztítása a célja. Emiatt sokan bírálták, iszlámgyűlölőnek nevezték, a könyvet be akarták tiltani Franciaországban, de a bíróság a kérelmet elutasította. Olaszországban per is indult ellene az iszlám gyalázása miatt.



Fallaci a jobboldali Il Foglio hasábjain reagált a vádakra: "Ezt a pert nem ellenem folytatják. Még csak nem is arról van szó, hogy egy bíró akar némi publicitáshoz jutni általa. Ez egy olyan per, ami Fallaci-ügyet akar kreálni. Ez a per egy ürügy arra, hogy elítéljenek egy ismert embert, hogy végül másokat is elítélhessenek. De az elítélésem végül is csak hasznot hoz. Mert segít megérteni, hogy éppen a szabadságunkat veszítjük el és azt, hogy mindazokat megvádolhatják, akik erős álláspontot képviselnek, tehát újságírókat, írókat, értelmiségieket és azokat a polgárokat, akik elutasítják a politikailag korrektséget és van merszük az árral szemben úszni." 

Másrészt érdemes elgondolkodni azon, hogy mit művel a Twitter. Hiszen tudjuk jól, hogy Donald Trumpot letörölték a közösségi oldalakról.

Az afganisztáni harcok közben a tálibok szóvívője szinte az egész ostrom alatt a Twitteren közvetíthette az eseményeket. 

Erről is posztolt az olasz politikus, Matteo Salvini.

Hoara Borsellit idézi:

"A cenzúra be- és kikapcsolva. A tálibok szóvivőjének szabad Twitter-fiókja van, míg Trumpot kitiltották minden közösségi hálózatból. És ez lenne a függetlenség és a véleménynyilvánítás erkölcse?"

Vannak bajok a világban...

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató