2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Az Alkotmánybírósághoz fordul a Klubrádió

A Klubrádió szerint sérült az egyenlő bánásmód, egyenlő elbírálás elve és aránytalan volt a büntetés az elkövetett jogsértés súlyához képest.

A Klubrádió beadványban fordult az Alkotmánybírósághoz, mert jogsértőnek érzi, hogy februárban az NMHH Médiatanácsa nem hosszabbította meg újabb hét évre a frekvenciát és nem folytathatták a sugárzást a 92,9 MHz-es frekvencián.

A beadvány szerint sérült az egyenlő bánásmód, egyenlő elbírálás elve. Úgy vélik, más rádiók esetében annak ellenére meghosszabbították a műsorszolgáltatási szerződést, hogy azok esetében is előfordult hasonló, esetenként súlyosabb jogsértés is.

A Klubrádió ügye már a Fővárosi Törvényszéket és a Kúriát is megjárta. A törvényszék szerint az NMHH Médiatanácsa minden tekintetben teljesen jogszerűen, a médiatörvény és a pályázati felhívás szövege alapján járva döntött úgy, hogy kizárja a Klubrádió Zrt.-t a Budapest FM 92,9 MHz rádiós pályázatból, majd a Kúria úgy találta, hogy a rádió tévesen állította, hogy jogszerűtlen volt a pályázatuk elutasítása.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató