2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Moslékok harca: Horváth Csaba, Zugló polgármestere feljelenti Hadházyt, ha nem kér bocsánatot

Nem csitulnak az ellentétek a zuglói szocialisták és Hadházy között.

Hadházy Ákos közösségi oldalán posztolt arról, hogy a zuglói képviselők többsége nem ment el arra a rendkívüli ülésre, ahol Zugló egyik legértékesebb telkét adták volna el.

Horváth Csaba nyílt levélben azt mondta: nem igaz, hogy az Egressy út 102-104., 106. valamint az Angol utca 28. címen található ingatlanokat a „nyilvánosságot kerülve” hirdették meg, szerinte a pályázat nyílt volt, annyian pályázhattak, ahányan akartak. A nyílt levélben azt is írták: egyetértenek Hadházyval abban, hogy a dolgok nem maradhatmak következmények nélkül sem jobb- sem baloldalon. „Éppen ezért nem maradhat következmények nélkül az sem, hogy Ön valótlan állításokkal igyekezett megtéveszteni a zuglóiakat és lejáratni Zugló Önkormányzatát” – írták. 

Itt az ideje, hogy ön felhagyjon azzal a fideszes múltjából hozott módszerrel, hogy előbb rágalmaz, de még utána sem kérdez”
– írta Horváth Csaba. 

A levélben Zugló polgármestere ultimátumot is adott Hadházynak: amennyiben augusztus 18. 12:00-ig nem kér bocsánatot a Momentum jelöltje minden zuglói polgártól, úgy 

Zugló Önkormányzata jó hírnevének megőrzése érdekében kénytelen lesz feljelentést tenni”.

Hadházy Ákos a bejegyzés alá kommentelve reagált. Hadházy, mint fogalmazott „meggyőződésem, hogy az ellenzéki összefogást nem a tények nyilvánosságra hozatala gyengíti, hanem az, ha az ellenzéki vezetésű önkormányzatok hasonló módszereket használnak, mint a kormánypártiak”.

Polgármester úr pontosan tudja, hogy magánvádas ügyben a parlament nem adja ki a képviselőket, így a feljelentés egy fölösleges lépés. Indítson inkább polgári pert, ha tényleg olyan fontos az önkormányzat jó hírneve

– fogalmazott Hadházy. 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató