2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

A Facebook letiltotta Bayer Zsolt oldalát

Újabb ékes bizonyítékot kaptunk arról, hogy a Facebook önkényesen minősít káros tartalomnak jobboldali, konzervatívok által közzétett bejegyzéseket; most éppen Bayer Zsolt oldalát vették célkeresztbe azok a fránya algoritmusok és tiltották el egy napra a közzétételi lehetőségtől.

Zuckerbergék közösségi elveiről sokan, sokszor és sokféleképpen elmondták már a véleményüket, a Vadhajtások nagy oldalát lekorlátozta a sok tiltás miatt, illetve Bede Zsolt közszereplői oldalát meg letiltotta végleg a Facebook.

Szerdán Bayer Zsolt bejegyzéseit nem ajánlották megosztásra a láthatatlan cenzorok, mert “sérti az alapelveiket”, ezért 24 órán keresztül digitális karanténba került. Azt nem részletezik, hogy pontosan miért is, azt viszont igen, hogy talán nem árt ezt a tevékenységet mellőzni, ha valaki megtartaná közösségi profilját.

Bayer Zsolt közösségi oldalán tette közzé azt a bejegyzést, amit egyik követője küldött el neki felháborodva Zuckerbergék kettős mércéjén. A felhasználót ugyanis arra figyelmeztették, hogy a Bayer által megosztott tartalom sérti a közösségi elveket, ezért neki sem ajánlatos azt közzétenni. A neves publicista, ismert médiaszakember erre úgy reagált:

 Szép új világ ez. Vagyis, annyira nem új, ismerős már ez, az idősebb generációknak. Hogy voltak dolgok, amiről nem volt ildomos beszélni. Vagy nem lehetett beszélni. Tudjuk.

Bayer úgy véli, mindez talán azért van, mert ő olyan kényelmetlen dolgokról beszél és ír, ami nem egyezik a liberálisok által elképzelt ideológiával.

Forrás: Pestisracok.hu nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató