2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

A Momentum után a Kétfarkú Kutya Párt gazdálkodását sem tartotta megfelelőnek az Állami Számvevőszék

Elmarasztalta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Magyar Kétfarkú Kutya Párt alapítványaként működő Savköpő Menyét Alapítványt – derül ki az ÁSZ közleményéből. Ennek alapján az alapítvány gazdálkodása 2018-2019 között törvénybe ütközött.


A Kutyapárt által három éve létrehozott alapítvány a költségvetésből 2018-ban 8,1 millió, 2019-ben pedig 41,3 millió forint állami támogatást kapott.

Az ÁSZ közlése alapján az alapítvány nem alkotta meg a gazdálkodásának belső szabályait. A vizsgált időszakban nem rendelkezett a számviteli törvény szerinti számviteli politikával, nem biztosította a közpénzekkel való ellenőrizhető, elszámoltatható és átlátható gazdálkodás feltételeit – tudta meg a Bennfentes.net.

A párt a beszámolási kötelezettségét sem teljesítette, továbbá nem rendelkezett számviteli beszámolóval, valamint nem készítette el tevékenységéről szóló éves jelentést sem. Ezek alapján azt állapították meg, hogy az alapítvány 2018-2019. évi gazdálkodása nem volt törvényes, az Alaptörvénnyel ellentétesen a felhasznált közpénzekre vonatkozó gazdálkodásával a nyilvánosság előtt nem számolt el.

 

Az alapítványnak ki kell alakítania a szabályszerű, átlátható és elszámoltatható gazdálkodás feltételeit biztosító számviteli politikát. A Savköpő Menyét Alapítvány kuratóriumi elnökének 30 napon belül intézkedési tervet kell készítenie az ÁSZ megállapításai alapján


– áll az ÁSZ közleményében.

Forrás: Bennfentes.net

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató