2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Dobrev beindította a kampányt: "Ha valaki azt hiszi, választások után megkezdődik a békés párbeszéd, az téved"

Megtartotta kampánynyitó beszédét a DK miniszterelnök-jelölt-jelöltje.

Csütörtökön tartotta meg kampánynyitó rendezvényét a Demokratikus Koalíció, amelyen a párt miniszterelnök-jelölt-jelöltje, Dobrev Klára mondott beszédet. Dobrev többek között kifejtette azt, hogy

annak érdekében, hogy az ember jól tudjon kormányozni, ahhoz folyamatosan az emberek között kell lenni, a Demokratikus Koalíciónak ebben nagyon erős a hagyománya”.

Kitért a koalíciós kormányzás nehézségeire is. Dobrev erre az önkormányzatokat említette pozitív példaként, mert, mint fogalmazott, „sok száz helyen működünk együtt”. Hozzátette ehhez azt, hogy meggyőződése szerint „nincsen jobb kormányzási forma a koalíciós kormányzásnál”. Beszédében a DK-s politikus azt is elmondta: téved az, aki „azt hiszi, választások után megkezdődik a békés párbeszéd”, szerinte Orbán Viktorék nem fognak konstruktív ellenzékként működni. A NER-rendszerét Dobrev szerint „le kell rombolni”.

Több nőt a politikába!

Dobrev kitért arra is, hogy annak az „újfajta politizálásnak”, amit a Demokratikus Koalíció képvisel az egyik eredménye az, hogy az elmúlt évtizedekben egyre több női politikus van. 

Több nőt a magyar politikába, ez a feladatunk Magyarországon”

– fogalmazott Dobrev.  

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató