2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

„Egyenlő játék? Hatalmas szégyen vagy!” – üzentek az UEFA-nak a svájciak a szerdai Fradi-meccsen

A szerdai Young Boys-Ferencváros mérkőzésen a svájciak egy óriási drapérián hatalmas szégyennek nevezték az UEFA szexuális kisebbségeket felkaroló programját.

„Equal game? You're a fucking shame!” – öles betűkkel írta ezt a szöveget a Ferencváros elleni tegnapi Bajnokok Ligája-selejtezőn kifeszített molinóra a Young Boys szurkolótábora. A felirat magyarul – kissé finomítva – annyit tesz, hogy

„Egyenlő játék? Hatalmas szégyen vagy!”

– számolt be csütörtöki cikkében a Magyar Nemzet.

A lap szerint az üzenet címzettjét is egyértelművé tették a drukkerek, ugyanis a szövegből piros színnel kiugrasztották az u, e, f, a betűket így ezeket egybeolvasva máris megkapjuk az UEFA nevét.

Svájcban nem mindenki támogatja az Equal Game-et

Az UEFA Equal Game nevű programjának eredetileg az volt a célja, hogy a világ legnépszerűbb játékát mindenki élvezhesse attól függetlenül, hogy kicsoda vagy honnan származik. Ezzel akkor még a rasszista incidensekre akart reagálni a szervezet, ám azóta már a hivatalos verzió is úgy szól, hogy többek közt

olyan társadalmi kérdésekben is dolguk van, mint például a szexuális kisebbségek ügye. 

A Magyar Nemzet azt írja, még Svájcban, abban az országban, ahol az UEFA-t alapították és ahol jelenleg is működik a központja, sem nyeri el mindenki tetszését. Ennek ékes példája volt a Young Boys szurkolóinak drapériája, amely az equal game-en keresztül kritizálta a szövetséget.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató