2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Varga Judit: A magyarok a túlélés ösztönével állnak ellen a nyugati önpusztító ideológiáknak

Varga Judit pénteken Soltvadkerten, a Hősök terén tartott ünnepségen mondott beszédet.

Szerinte hiába próbálják a magyarokra aggatni a "fekete bárány", vagy a "különutas" jelzőt, a magyarok szeretnek saját sorsukról maguk dönteni. Meghallgatják a másik felet és tiszteletben tartják álláspontját, de azt nem fogadják el, hogy akaratukat elnyomják, értékeiket relativizálják, vagy idegen eszméket erőltessenek rájuk - közölte.

Varga Judit a mohácsi csata és a muhi csata közeledő kerek évfordulóira utalva azt mondta, hogy már nincsenek a politikai térképen azok, akik a győzelmeket megünnepelhetnék. Ugyanígy vált semmivé a Habsburg-birodalom és a Szovjetunió - közölte a miniszter, hangsúlyozva:

a magyarok, vesztes csatáik ellenére, mégis itt vannak.

Szent István máig hatóan alakította a magyarok sorsát döntésével. A sors kovácsolta a magyar nemzeti büszkeséget és öntudatot, alakította ki a magyarokban az élni akarás és a túlélés ösztönét - mondta, és hozzáfűzte, hogy

ezek az ösztönök formálják ma is azt az akaratot, amellyel ellent tudunk állni az újkori népvándorlásnak, a nyugati önpusztító ideológiáknak és a brüsszeli birodalmi törekvéseknek.

"Most ismét a magyarokon múlik, hogy eldöntsék: megőrzik Magyarországot úgy, ahogy van, vagy hagyják, hogy múló szellemi áramlatok és idegen ideológiák szétzúzzák a nemzetet és annak erős szövetét, a családokat" - mondta.



Gulyás Gergely és az ezeréves állam magabiztossága

 A Miniszterelnökség ünnepségén Gulyás Gergely mondott beszédet, aki kiemelte, hogy ma Európában alig van Magyarországhoz hasonló ősi állam, amely több mint ezer esztendővel ezelőtt képes volt megszervezni önmagát, saját közigazgatást hozott létre, jogszabályokat fogadott el. 

Gulyás kiemelte, hogy Magyarország akkor is meg tudott maradni, amikor más népek elvesztek.

Ezért egy ezeréves állam magabiztosságával kell részt venni minden olyan vitában, amely ma Európát jellemzi.

- mondta.

Hozzátette, hogy az elmúlt másfél évben a koronavírus-járvány idején rendkívül nehéz helyzetben sikerült helytállni, és szerinte az állam működése zavartalan volt ebben az időszakban.

A magyar közigazgatás és az egészségügy a világjárvány időszakában is képes volt azt bizonyítani, hogy hatékonyan tudja saját polgárait megvédeni

- közölte a miniszter.

Elmondta azt is, hogy a magyar államnak ma már nem tízmillió, hanem tizenegymillió-egyszázezer állampolgára van.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató