2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Vasárnap este eső, hétfőn hidegfront

A hosszú hétvége utolsó napja többnyire napos és meleg lesz, de este többfelé eshet. Az Országos Meteorológiai Szoláglat előrejelzése szerint vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

Vasárnapra virradóra általában 11 és 18 fok közé hűl le a levegő, de a derült, hidegre érzékeny tájakon 10 foknál is hűvösebb lehet. Hajnalban gyengén felhős vagy derült lesz az ég, csapadék ekkor még nem várható. Napközben a fátyol-, illetve gomolyfelhők mellett általában több órára kisüt a nap, csupán néhol alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar, nagyobb eséllyel az északnyugati határvidéken. Vastagabb felhőzet késő este érkezhet északnyugat felől. Sokfelé megélénkül a déli, délkeleti, a Kisalföldön késő estétől megerősödik az északi, északnyugati szél.

Késő estétől főleg az Észak-Dunántúlon már több helyen valószínű eső, zápor, zivatar.

Hétfőn aztán egy hidegfront vonul át az ország felett északnyugatról délkelet felé. Az előrejelzés szerint hétfő reggel és délelőtt a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében várható záporeső, helyenként zivatar, délután, este a csapadéksáv délkelet, kelet felé húzódik át. Megélénkül, több helyen megerősödik az északnyugati, északi szél. Zivatarok környezetében a szél viharossá is fokozódhat. A minimum-hőmérséklet 10 és 18, a maximum az ország nagyobbik részén 21 és 26, között valószínű. Délkeleten lesz napközben a legmelegebb, a Tiszántúlon pedig az ország többi részénél melegebb időre kell készülni, ott 26-33 fok körüli hőmérséklet is lehet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató