2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Felgyújtott egy BLM-zászlót, ezért börtönbe mehet a Proud Boys vezetője

Henry "Enrique" Tarrio még decemberben, egy tüntetés során letépett egy #BLACKLIVESMATTER feliratú zászlót a Washington belvárosában található Asbury United metodista templomról, a helyi fekete közösség imaházáról. Egy öngyújtóból gyúlékony anyagot öntött rá, majd felgyújtotta. Erről osztott meg képeket is a Parler nevű közösségi oldalon.



Ezért a tettéért le is tartóztatták január 4-én, két nappal a Capitolium ostroma előtt, amikor megérkezett Washingtonba Miamiból.

Amikor a rendőrök elkapták a zászlóégetés miatt, a Proud Boys emblémás táskájában két tár töltényt is találtak nála. Azt állította, hogy azokat eladni hozta a fővárosba. Tarrio elismerte a bűnösségét mind a rongálásban, mind a nagy kapacitású lőszeradagoló eszköz birtoklásában, amit még a Amerikában sem tarthatott volna magánál.

Az ügyészek csak három hónapot kértek, de Harold Cushenberry bíró úgy döntött, öt hónap az elegendő büntetés Tarrio tetteiért.

A Proud Boys tagjai Tarrio nélkül is részt vettek a Capitoliumnál történt ostromban. A hatóságok már csaknem 600 ember ellen indítottak eljárást, közülük 36-an voltak tagjai a nacionalista érzelmű csoportnak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató