2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Itt a dráma: Maki-Zay két jelöltjét sem hagyják indulni az előválasztáson

Hétfő este a nyilvánosság előtt tiltakozott Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, egyben a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) vezetője, mert két a szervezet által támogatott civil jelölt sem indulhat az ellenzéki előválasztáson.

Az egyik érintett, Popovics Judit, az MMM, illetve a Pálinkás József vezette Új Világ Néppárt jelöltje maga is felszólalt a sajtótájékoztatón. Mint elmondta, Komárom-Esztergom megye 1-es számú választókerületében szeretett volna indulni az előválasztáson, ám nem kapott befogadó nyilatkozatot. Utóbbi egyébként pedig már csak azért is különös, mert a 2019-es önkormányzati választáson Popovics volt az összellenzéki polgármesterjelölt Tatán.

– Én vagyok az a jelölt, akitől fél Gyurcsány Ferenc, a DK és az ellenzéki pártok vezetői – mondta hozzátéve, hogy ennek oka az lehet, hogy eséllyel is indult volna az előválasztáson,

„belezavartam volna a DK-s mutyiba”.

Popovics leszögezte: ettől függetlenül mindent meg fog tenni, hogy Márki-Zay Péter személyében egy tisztességes, becsületes miniszterelnök-jelöltje legyen az országnak.

Márki-Zay a sajtótájékoztató végén elmondta: bár Popovicsot nem engedte az ellenzék elindulni az előválasztáson, ő maga igenis részt vesz a 2022-es országgyűlési választás egyéni jelöltjeként a körzetben. Az MMM elnöke hangsúlyozta: ő nem tudja hibáztatni Popovicsot ezért, hiszen a hat párt akadályozta meg, hogy megmérettesse magát, vagyis az ő felelősségük lesz az is, ha végül mégis a Fidesz nyerne a választókerületben. – Nekünk Orbán Viktor leváltása mindennél fontosabb, szeretném, ha a hat pártnak is az lenne – tette hozzá.

Végezetül arra is kitért, az MMM egy másik jelöltjét sem hagyták elindulni az ellenzéki pártok: Simon Gábort Baranya megye 2-es számú választókerületében.

Közben egy komment is érkezett a Magyar Hang Facebook oldalára:

Érdekes ez a moslék.

Ki akarna rájuk bízni egy országot???

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató