2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Már az első napon összeugrott a moslék: Tóth emberei nekimentek Hadházynak

Zuglóban így fogtak össze.

A Tóth Csaba-Hadházy viszály már most érezhető: a kerület jelenlegi országgyűlési képviselőjének emberei az utcafórumon estek neki Hadházynak.

Hétfőn kezdetét vette a moslék előválasztása: a következő két hétben az országgyűlési és miniszterelnök-jelöltek ajánlásokat kell gyűjtsenek, hogy felkerülhessenek a hivatalos előválasztási szavazólapokra. Az utcára vonult a slepp.

Az előválasztás talán legizgalmasabb körzetében, Zuglóban sem volt másképp: péntek délután Fekete-Győr Andrással tartott közös találkozót Hadházy Ákos jelenlegi független országgyűlési képviselő, akit a Momentum indít a körzetben. Ellenfele a többi párt támogatását élvező MSZP-s Tóth Csaba lesz.

Nem sokkal a kezdés előtt, mint kiderült, Tóth Csabának dolgozó „riporterek” vonták kérdőre Hadházyt. A két férfi különböző iratokat mutogatott a képviselőjelöltnek, amelyben állítólag az állt, hogy a Hadházyt támogató Mindenki Magyarországa Mozgalom egyik tagját jogerősen elítélték, a kérdezők szerint ezzel aláásva Hadházy bűnüldöző narratíváját. A képviselő hamar rájött, hogy nem újságírókkal van dolga, így igyekezett visszakérdezni, de a férfiak nem tágítottak, és a dokumentumokat sem hagyták, hogy elolvassa a politikus. A szócsata addig fajult, hogy Tóthot és Hadházyt támogató aktivisták is összeszólalkoztak, és elhangzottak olyan bekiabálások, mint hogy Tóth emberei „menjenek haza a gazdájukhoz”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató