2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Szorul a hurok: Hamarosan döntés születik a Csekk Katalinék körüli botrányban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal is vizsgálja azt a feljelentést, amely a Cseh Katalin momentumos képviselő körüli ügyben érkezett a szervezethez, a NAV tájékoztatása szerint az ügyben szeptember elején hoznak döntést.

A hatóság a Mediaworks Hírcentrumának kérdésére azt közölte: a feljelentés elbírálása jelenleg is folyamatban van. A NAV-nak a feljelentéskiegészítésben legkésőbb 2021. szeptember 2-án kell döntést hoznia – tették hozzá a hivatalban. A közérdekű bejelentéseiről ismertté vált Tényi István a Központi Nyomozó Főügyészséghez fordult, és jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt feljelentést tett. Lépését a Magyar Nemzet megkeresésére Tényi azzal magyarázta: a különböző lapokban megjelent oknyomozó anyagok azt támasztják alá, hogy a Cseh Katalinékhoz kapcsolható nagyjából fél tucat vállalkozásból álló céghálózat tagjai egy helyen, egy időben, ugyanazon uniós forrás elnyerésére játszhattak össze. A vállalkozások összesen közel 4,8 milliárd forint uniós pályázati pénzhez jutottak az évek során.

Magyarországon meglehetősen ritka, hogy ekkora mértékű támogatás kapcsán merül fel a költségvetési csalás gyanúja, és hogy ilyen kiemelt összegben indulhat nyomozás

– fejtette ki akkor feljelentése kapcsán Tényi István. A feljelentés időközben a főügyészségtől átkerült a NAV-hoz, ahol most zajlik annak elbírálása.

Forrás: Magyar Nemzet

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató