2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Marco Rossi azt kéri a szurkolóktól, hogy „kerüljék a buzizást és a cigányozást”

A magyar válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatóján a szurkolók nyugalmát kérte, hogy elkerüljük a zárt kapus meccseket.

 Nyugalomra intette a magyar szurkolókat kerethirdető sajtótájékoztatóján Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: azt kérte tőlük, hogy 

kerüljék a cigányozást és a buzizást”,

és tartsák tiszteletben, ha az ellenfél a himnusz idején másképp viselkedik.

Rossi azt mondta, az ilyen megnyilvánulásokat kiemelten figyelik, és zárt kapus büntetések járhatnak értük, miközben a közös cél az, hogy a szurkolók is ott lehessenek a nemzeti csapat mérkőzésein.

A nyári foci-Eb-t követően a tornát szervező európai labdarúgó-szövetség (UEFA) három zárt kapus meccsel és 100 ezer eurós bírsággal büntette a Magyar Labdarúgó-szövetséget. A harmadik zártkaput csak felfüggesztve szabták ki, a szövetségnek pedig „Egyenlő Játék” feliratú molinót kell majd kifeszítenie a találkozókon. A szurkolói eltiltás a vb-selejtezőkre nem érvényes, azokat a meccseket ugyanis a labdarúgó világszervezet, a FIFA rendezi.

A kapitány a 2022-es katari vb-re készülő keretről azt mondta, nem kellett sokat változtatni rajta a nyári Európa-bajnokságon szereplő csapathoz képest, bekerült viszont az Egyesült Államokban játszó Sallai Dániel és a lengyel elsőosztályban légióskodó Tamás Márk is.

A magyar csapat a következő hónapban három selejtezőmeccset játszik: szeptember 2-án a Puskás Arénában fogadja Anglia együttesét, szeptember 5-én Albániába utazik, szeptember 8-án pedig Budapesten játszik Andorrával. Eddig három meccsen van túl a válogatott: Lengyelországgal 3-3-as döntetlent játszottak itthon, San Marinót 3-0-ra, Andorrát pedig 4-1-re verte idegenben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató