2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Bajnokok Ligája: Szoboszlaiék brutális csoportba kerültek

Aratott a Chelsea a sorsolással egybekötött díjkiosztón.


Kisorsolták a Bajnokok Ligája csoportbeosztását Isztambulban.

A Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig az A jelű négyesbe került a Manchester City, a tavalyi finalista Paris Saint-Germain és a Club Brugge mellé.

A másik magyar érdekeltségű csapat, a címvédő Chelsea, amelynek másodedzője Lőw Zsolt, a Juventusszal, valamint a Zenittel és a Malmővel került egy csoportba.

A további csoportok:

B: Atlético Madrid, Liverpool FC, FC Porto, AC Milan

C: Sporting CP, Dortmund, Ajax, Besiktas

D: Internazionale, Real Madrid, Sahtar Donyeck, Sheriff Tiraspol

E: Bayern München, FC Barcelona, Benfica, Dinamo Kijev

F: Villareal, Manchester United, Atalanta, Young Boys

G: Lille OSC, Sevilla, RB Salzburg, Wolfsburg

H: Chelsea, Juventus, Zenit, Malmö

A csoportkör első fordulóját szeptember 14-én és 15-én, az utolsót december 7-8-án rendezik. A tavaszi folytatásban ezúttal is a csoportok első és második helyezettjei vehetnek részt – a harmadikok az Európa-ligába kerülnek át –, a versenyben maradt 16 klub február közepén a nyolcaddöntőben kezdi meg szereplését az egyenes kieséses szakaszban. A BL döntőjét május 28-án Szentpéterváron játsszák.

Az eseményen számos díjat is kiosztottak. Az előző idény legjobb férfi labdarúgója a brazil születésű olasz Jorginho, a Chelsea futballistája lett, a nőknél a Barcelona játékosa, Alexia Putellas győzött.

A legjobb edzőnek a Chelsea német trénerét, Thomas Tuchelt választották. A címért Josep Guardiola (Manchester City) és Roberto Mancini (olasz válogatott) volt még versenyben.

A legjobb csatár a nőknél a Barcelona focistája, Jenni Hermoso lett, a férfiaknál pedig a Dortmundban szereplő Erling Haaland, méghozzá Robert Lewandowskit (Bayern München) és Kylian Mbappét (PSG) megelőzve.

A legjobb középpályásnak járó díjat a férfiaknál N'Golo Kanténak (Chelsea) ítélték oda, a nőknél pedig Alexia Putellasnak (Barcelona). A védőknél Rúben Dias (Manchester City), illetve Irene Paredes (PSG) győzött.

A kapusok között is egy chelsea-s, Édouard Mendy lett a legjobb. A nőknél pedig a Barcelonát erősítő Sandra Panos.

Az elnöki különdíjat idén a Christian Eriksen életét megmentő orvosi csapat, illetve a dán válogatott csapatkapitánya, Simon Kjaer vehette át Aleksander Ceferintől.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató