2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kurz kancellár ellenzi az afgán migránsok befogadását

Sebastian Kurz osztrák kancellár és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az afganisztáni helyzet kapcsán egy lehetséges migrációs hullámról tárgyalt közös munkavacsorájukon – közölte az osztrák kancellár hivatalának szóvivője Bécsben.


 
Az APA osztrák hírügynökségnek nyilatkozva az illetékes elmondta, hogy mindenekelőtt a nemzetközi politikai kérdések kerültek előtérbe a kancellár hivatalában tartott találkozón.
 
„A kancellár megerősítette, hogy a 2015-ös migrációs válság nem ismétlődhet meg” – ismertette a szóvivő, aki szerint a fehérorosz–litván határon kialakult menekültügyi helyzetet is megvitatták, amelyért európai politikusok Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt teszik felelőssé.
 
Az illetékes közölte, hogy a felek érintették a klímavédelem és a Szputnyik V koronavírus elleni vakcina engedélyeztetésének kérdéseit, de szót ejtettek a bilaterális gazdasági kapcsolatokról is a mintegy kétórás tanácskozáson.
 
Hasonló kérdések merültek fel Lavrov és osztrák hivatali partnere, Alexander Schallenberg korábbi megbeszélésén is, amelyen a két tárcavezető arra törekedett, hogy a két ország közös ügyeit hangsúlyozzák, mindazonáltal a kommentárok szerint a köztük lévő nézetkülönbségeket sem rejtették véka alá.
 
Lavrov csütörtökön az osztrák ipar képviselővel fog találkozni, mielőtt tovább utazna Rómába.
 
Forrás: hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató