2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Több mint 100 ISIS terrorista van a kabuli reptér közelében - 40 halott és kb. 100 sebesült a robbantások után

A Fox jelentése szerint még mindig a közelben tartózkodik több száz ISIS-terrorista, akikről az amerikai hatóságok korábban azt állították, hogy felelősek a kabuli repülőtér közelében elkövetett robbantásos merényletekért.

A támadások folytatódhatnak - mint ismert eddig két robbanás rázta meg a kabuli repteret.

Eddig 70 sebesültről szólnak a hírek. 

"Soha többé nem hagyjuk, hogy a terroristák bázisként használják az országot" - ígérte Sabihullah Mujahid, az újonnan kinevezett "információs miniszter" első interjújában, néhány órával a kabuli repülőtéren történt terrortámadás előtt.

Az előző két cikkünkben összegyűjtöttük a videókat és a fotókat. ITT és ITT.

Biden és Merkel az afganisztáni merénylet közepette lemondta a találkozót - a fokozott instabilitás nemzetközi reakciókat váltott ki:

Biden elnök elhalasztotta találkozóját Naftali Bennett izraeli miniszterelnökkel, Merkel kancellár pedig lemondta izraeli útját a kabuli repülőtér közelében csütörtökön történt robbantások miatt.

Emmanuel Macron francia elnök közölte, hogy a közeljövőben kiürítik a kabuli francia nagykövetséget a térségben kialakult kétségbeejtő helyzet miatt.

Boris Johnson brit miniszterelnök csütörtök estére hívja össze a COBRA válságtanácskozást a repülőtér közelében történt két robbantást követően - jelentette be hivatala.

John Kirby, az amerikai védelmi miniszter közügyekért felelős asszisztense a Twitteren: 

"Megerősíthetjük, hogy az Abbey Gate-nél történt robbanás egy összetett támadás eredménye volt, amely számos amerikai és civil áldozatot követelt. Azt is meg tudjuk erősíteni, hogy legalább egy másik robbanás történt a Baron Hotelnél vagy annak közelében, rövid távolságra az Abbey Gate-től."

Az orosz külügy szerint nem volt orosz állampolgár a helyszínen a terrortámadás alatt.

Helyi jelentések szerint 40 halott van és kb. 100 sebesültet találtak eddig - jelentette az afgán egészségügyi minisztérium.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató