2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Joe Biden összeomlott a Fox News riporterének kérdéseitől - Videó

Leszegett fejjel, kézbe temetett arccal reagált Joe Biden a Fox News riportere által feltett kérdésre.

Mint ismert, Joe Biden megszólalt a kabuli merényletek kapcsán. Az amerikai elnök elmondta: a 13 amerikai életet követelő halálos támadás nem változtat az evakuációs terveken, az Egyesült Államok a hónap végéig kivonja a csapatait Afganisztánból.

Afgán források szerint összesen több mint 60 ember halt meg, és legalább 140-en megsérültek a csütörtökön végrehajtott két robbantásban és azt azt követő tűzpárbajban. Az áldozatok között gyermekek is vannak. Az öngyilkos merénylők a kabuli Hamid Karzai nemzetközi repülőtér déli részén található Abbey Gate-nél, illetve a közeli Baron Hotel nevű szállodánál robbantottak.

A sajtótájékoztatón Peter Doocy, a Fox News riportere is feltette saját kérdését, amire az elnök kissé zavartan reagált.

Doocy megkérdezte tőle, hogy vállalja-e a felelősséget az elmúlt hetek eseményeiért - köztük a 13 halálos áldozatot követelő merényletért -, de az elnök nehezen találta a szavakat.

Biden elmondta: az eredeti tervek szerint ennek sokkal korábban kellett volna megtörténnie, hiszen az előző amerikai elnök, Trump a tervek szerint már május 1-jén kivonta volna az amerikai csapatokat Afganisztánból.

Végül kisebb szóváltásba is keveredtek, a Fox riportere pedig úgy megizzasztotta Bident, hogy az amerikai elnök egy ponton elvesztette a kontrollt, és fejét kezébe temetve, összeomolva hallgatta végig Doocy kérdéseit – írja a Daily Mail.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató