2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Dróntámadással válaszolt az Egyesült Államok a kabuli merényletre

A kelet-afganisztáni Nangraharnak tartományban egy amerikai dróntámadással megölték az Iszlám Állam helyi szervezetének egyik tagját, akinek köze lehetett a csütörtöki kabuli merénylet kiterveléséhez, amiben 169-en haltak meg, köztük 13 amerikai. A támadást Joe Biden amerikai elnök hagyta jóvá, aki közvetlenül a támadások után megtorlást ígért.

A terroristák elleni dróntámadást Afganisztánon kívülről indították, az AP hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva azt írja, hogy az akciónak nem voltak civil áldozatai. William Urban, a haditengerészet szóvivője azt mondta, hogy csak egy embert öltek meg. Ugyanakkor azt nem világos, hogy ez a személy hogyan kapcsolódott a csütörtöki terrortámadásokhoz.

Közben a Pentagon pontosította a csütörtöki merényletek részleteit. Ezek szerint nem kettő, hanem csak egy öngyilkos merénylő robbantott. Ugyanakkor megint arra figyelmeztették a Kabulban tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy maradjanak távol a reptér bejáratától, mert újabb merényletek várhatók.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató