2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Dróton rángatják az amerikai elnököt? – Biden elszólta magát

Joe Biden kínos elszólása után a kritikusok szerint joggal merül fel a kérdés, hogy vajon milyen háttérhatalom irányítja az Egyesült Államok elnökét.

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján válaszolt újságírói kérdésekre a kabuli terrortámadásokkal kapcsolatosan, az esemény azonban ezúttal nem az amerikai haderők kivonása miatt volt kellemetlen számára.

Órákkal a repülőtér közelében történt öngyilkos merényletek után, amelyek legalább 13 amerikai katona halálát okozták, Biden megtörte csendet, és komor üzenetet intézett az amerikai néphez.

„Hölgyeim és uraim, adtak nekem egy listát. Az első személy, akinek a felszólítására utasítottak, Kelly O’Donnell volt az NBC-től”

– kezdett bele mondandójába az elnök.

A kínos elszólás után joggal merül fel a kérdés, hogy vajon milyen háttérhatalom rángatja dróton az Egyesült Államok elnökét.

Biden ezután úgy tűnt, hogy eltért a forgatókönyvtől, amikor az NPR tudósítója, Franco Ordoñez, majd a RealClearNews riportere, Philip Wegmann tehette fel kérdéseit a sajtótájékoztatón, amelyen a Fox News riporterével, Peter Doocyval is szóváltásba keveredett.

Ezzel azonban már nem tudta semmissé tenni a sajtótájékoztató elején elhangzott állítását. A félreérthető mondat után el is kezdtek érkezni az értetlenkedő Twitter-bejegyzések.

„Az első személy, akinek a felszólítására utasítottak…” Mi folyik itt? – tette fel a kérdést a Blaze TV műsorvezetője, Jason Whitlock.

„Mégis ki irányít itt?” – írta a Washington Examiner tudósítója a Twitteren.

„Elképesztő. És ez mindenki szerint rendben van” – fogalmazott a The Spectator munkatársa, Stephen Miller.

„Azt mondta utasítást kapott. Jézus Krisztus” – kommentálta a Washington Examiner Magazine felelős szerkesztője, Jay Caruso.

Forrás: Hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató