2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

“Polgárháborús pszichózisban” - Kamu Geri és FeGyőr válasza Csányinak

Csányi Sándor meghívására nem várt gyorsasággal jelentkeztek az ellenzéki miniszterelnök-jelölt-jelöltek. A válaszok pedig igazolták az MLSZ vezetőjének kijelentését, hiszen a Karácsony és Fekete-Győr egyaránt azzal kommentálta a meghívást, hogy “fideszezett” egy kiadósat.



Elsőként Karácsony Gergely köszönte meg a meghívást, aki szerint a “fideszes megmondóemberek”, szándékosan széjjelszaggatják az országot, és a nemzeti válogatottnak való szurkolás öröme mindenkinek jár. Kérdés, hogy ezt hogyan és honnan tenné, ha egy esetleges baloldali kormány beváltja a stadionstoppal kapcsolatos ígéreteit, vagy esetleg annyira leépíti a magyar sportéletet, mint tette azt 2010 előtt.

Köszönöm a meghívást Csányi Sándornak, az MLSZ elnökének, de még fontosabb lenne, hogy a kirekesztést és gyűlöletkeltést a politikával összekeverő ostoba fideszes megmondóemberek is értsenek a szóból: a sport, nemzeti válogatottnak való szurkolás nem megosztja, hanem éppenhogy egyesíti ezt a tudatosan széjjelszakított országot. Attól, hogy sokan vagyunk, akik bűnnek tartjuk, ha egy miniszterelnök összekeveri a magánhobbiját a közérdekkel, attól még a nemzeti válogatottnak való szurkolás élménye és öröme minden magyarnak jár. A megvetés pedig azokat illeti, akik ezt el akarják venni bárkitől. Elnök úr invitálását tehát köszönettel elfogadom, természetes, hogy a helyszínen szurkolok a csapatnak, bár a VIP-páholyt továbbra is elkerülném, jó lesz a sima lelátó is

– írta bejegyzésében a főpolgármester.

Fekete-Győr András még messzebb ment saját bejegyzésében.

A Momentum ifjú titánja szerint a fideszes politikusok “polgárháborús pszichózisban” élnek. Nyilván elsiklott a felett, hogy éppen az ellenzéki összefogás bábmestere, Gyurcsány Ferenc volt, aki erőszakos hatalomátvételt vizionált egy napokban megjelent interjújában.

Az MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor tett egy nagyon szép gesztust a társadalmi megbékélés irányába: a nemzetünket megosztó, polgárháborús pszichózisban élő fideszes politikusokat józan belátásra intve személyesen hívott meg a következő válogatott meccsre. A meghívást nagyon szépen köszönöm, örömmel fogadom el. Leginkább viszont magát a gesztust köszönöm, mindannyiunk nevében. Sok ehhez hasonló törekvésre lesz szüksége a nemzetünknek, hogy betemessük azt a bizonyos árkot, és egyszer s mindenkorra békében tudjunk egymás mellett élni. Rám az elsők között számíthattok ebben a munkában!

– írta Fekete-Győr, aki annyiban azért felkészültebb Karácsonynál, hogy a bejegyzéséhez hozzábiggyesztette pártja terveit a magyar foci jövőjét illetően.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató