2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Tombol a német "demokrácia": ütötték-verték a tüntetőket a rendőrök Berlinben - Videó

A kormányellenes tüntetések betiltása ellenére szombaton ismét több ezren vonultak ki az utcákra a német fővárosban, hogy a koronavírus-intézkedések ellen tüntessenek. Összecsapások alakultak ki, a rendőrség több tucatnyi embert letartóztatott.

A kormányzati negyedet teljesen lezárták, illetve rendőrségi helikoptereket vetettek be. A kormánykritikusok tüntetésének betiltása ellenére a rendőrség felkészült a nagyobb demonstrációkra. Rendőrségi jelentések szerint szombaton mintegy kétezer erő állt készenlétben - köztük Baden-Württemberg, Alsó-Szászország, Bajorország és Szászország rendőrsége.

Az alábbi videón látható, hogy a rendőrök könnygázzal is oszlatták a tiltakozókat.

Az interneten gyorsan elterjedtek azok a felvétele, amelyeken látható, hogy a békés tüntetőkre támadnak a rendprök. A Twitter-közösség részben megdöbbenve, részben elismerően kommentálta a láthatóan erőszakos rendőrökről készült videókat. 

Más, a Twitteren terjedő videókon a tüntetők a sajtó munkatársait bántalmazzák.

Késő délután a tüntetők egy csoportja megpróbált a Lessing-hídon át a kormányzati negyedbe jutni. A rendőrség megakadályozta őket abban, hogy átkeljenek a hídon, elzárva azt és kényszerítő eszközöket alkalmazva. A berlini rendőrség Twitteren közzétett közleménye szerint a tüntetők "jelentős ellenállást" tanúsítottak az rendőrökkel szemben.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató