2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az ügyészség szerint Czeglédy Csaba maga az ördög ügyvédje!

Az ördög ügyvédjeként elhíresült, jó ideig anonimitásban lévő illető volt az, aki még a legutóbbi önkormányzati választások előtt robbantotta a Borkai-ügyet. Ma friss információk láttak napvilágot az ügyről.

A Borkai Zsolt lemondásához vezető botrányt mindenki ismeri: 2019 októberében robbant a bomba, amikor az „ördög ügyvédje” nevű blogon egy meghlehetősen pikáns videó részletét tették közzé, valamint olyan információkat lebegtettek meg, amelyek korrupcióról szóltak.

Miután az „ördög ügyvédje” elkezdte kihozni a botrányos részleteket, titkokat az adriai hajóútról, az érintettek zsarolás miatt feljelentés tettek a rendőrségen. Több nyomozás is zajlik a Borkai-ügy miatt:

zsarolás gyanúja miatt hét ember ellen folyik nyomozás, egyikük Czeglédy Csaba.

Czeglédyt bűnsegédként gyanúsították meg az ügyben, most azonban az ügyészség újra kihallgatta és közölték vele, most már úgy vélik, nem bűnsegéd, hanem ő maga a tettes, ő maga hozta nyilvánosságra a videót, és ezt a gyanút külföldről beszerzett digitális bizonyítékokra alapozzák.

A Fővárosi Főügyészség a nevek mellőzésével, így ír közleményében az új fejleményekről:

A nyomozó hatóság az ügy jogász végzettségű gyanúsítottját a mai napon folytatólagosan kihallgatta, és a vele szemben korábban közölt gyanúsítást módosította. Ennek lényege szerint, a gyanúsított az ügy tárgyát képező bűncselekménynek nem bűnsegédje, hanem tettese.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda - a zsarolás miatt indult ügytől történt elkülönítés folytán – a különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt indult ügyben két személlyel szemben folytat nyomozást.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató