2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Donáth és Tordai sávossá tenné a rezsifizetést

A mérhetetlen Párbeszéd és a hazaáruló Momentum szerint a magyar háztartások energiahatékonyságának növelése eredményezne valódi rezsicsökkentést – mondták az ellenzéki pártok politikusai kedden, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatójukon.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, „az a legolcsóbb energia, amit el sem fogyasztunk, ellenben ha az utcát fűtjük, akkor baj van”. Kiemelte: a zöld átmenetnek szociálisan érzékenynek kell lennie, „nem lehet, hogy a kisemberek legyenek a vesztesei”.

A Párbeszéd ezért kormányra kerülése esetén egy olyan rezsirendszert dolgoz ki, amely

a kis- és közepes fogyasztást támogatja, azoknak pedig többet kell majd fizetniük, akik a „medencét fűtik télen”.    


Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője támogatásáról biztosította Tordai Bencét, aki a III. kerületi ellenzéki előválasztás képviselője. Hangsúlyozta, az Európai Unió segíti a zöldfordulat végrehajtását, ehhez azonban a tagállamok parlamentjeiben is olyan, a klímaváltozás ellen tenni kész képviselőkre van szükség, mint Tordai Bence.

„Most már csak az a dolgunk, hogy elzavarjuk ezt az érzéketlen és a jövő iránt teljesen felelőtlen kormányt” – tette hozzá a Párbeszéd provokátora.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató