2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Kamu Geri nem vétózhatja meg az atlétikai vb-t a Magyar Atlétikai Szövetség szerint

A MASZ szerint mivel Budapest nem vett rész a rendezésben, feladata sincs.

Atlétikai világbajnokság rendezésére kizárólag a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (World Athletics – WA) tagszervezetei nyújthatnak be pályázatot - írja legújabb közleményben a Magyar Atlétikai Szövetség.

Azt közölték, hogy a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát a Magyar Atlétikai Szövetség pályázta meg és nyerte el a magyar kormány támogatásával. Mivel Budapest Főváros Önkormányzata a rendezésben nem működik közre, feladata és kiadása nincs, így természetesen nem is szerződő fél a szövetség tájékoztatása szerint.

„Budapest Főváros Önkormányzatának, a Fővárosi Közgyűlésnek a vb megrendezésével kapcsolatban nincs illetékessége”

– szerepel a közleményben. Ez alapján úgy tűnik, hogy a MASZ álláspontja szerint Karácsony Gergely meg sem vétózhatná a világbajnokságot.

Karácsony Gergely múlt hét csütörtökön jelentette be, hogy azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, vonják vissza a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezésére adott hozzájárulást a Diákváros ellehetetlenítése miatt. A kormány szerint

Karácsony csak a dugókról akarja elterelni a figyelmet az atlétikai vb vétójával. 

A Magyar Atlétikai Szövetség már a múlt héten is azt közölte, hogy biztos abban, hogy továbbra is azon tud dolgozni, hogy a 2023-as budapesti világbajnokság „a rendezvény történetének legszínvonalasabb eseménye legyen”.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén dönt Karácsony javaslatáról.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató