2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Buzinkay: bántalmazták az aktivistáinkat, rendőrt hívtunk

Tegnap kora este a szentendrei HÉV-végállomáson gyűjtöttünk ajánlásokat Karácsony Gergely, Fekete-Győr András és számomra, mikor egy ittas “úriember” odajött a pultjainkhoz kötekedni. Először azt hittük, hogy csak a szokásos verbális erőszak lesz, azt ismételgette, hogy ő Fidesz-tag és le fogja rúgni a pultunkat... - picsogja a Momentum "politikusa".

Buzinkay folytatta a történetet: De sajnos ez most átcsapott fizikai erőszakba is. Megrángatta az egyik párbeszédes aktivista hölgyet, egy másik aktivistát pedig leköpte, közben pedig folyamatosan rúgó mozdulatokat tett a pultok felé. Még az arra járó kisgyermekes szülőkre is veszélyt jelentett. Ekkor hívtunk rendőrt. Azt ugyanakkor jó volt látni, hogy amikor látták a bajt, a nem messze lévő Márki-Zay Péternek gyűjtő aktivisták azonnal a segítségünkre siettek. A rendőrök pedig pár perc alatt a helyszínre értek, profi módon és kifejezetten kedvesen segítettek nekünk, ezért külön is hálás vagyok a szentendrei rendőrségnek! - tette hozzá.

Sajnos ma már a verbális erőszak nap mint nap árad felénk, nem kormánypártiak felé élőszóban és Facebookon is. Ez a “természetes következménye” a Fidesz gyűlöletpolitikájának. Csak sajnos előbb-utóbb a szavak elfogynak és akkor jön a fizikai erőszak - folytatta Buzinkay.

Annak az állandóan gyűlöletkeltő politikának, amit a kormány folytat, borítékolható a vége. 2022-nek az is a tétje, hogy végre olyan kormányunk lesz-e, ami nem szítja a feszültséget, hanem csökkenti. 2022-nek az is a tétje, hogy fokozódni fog-e az utcai erőszak, vagy sikerül egy új, békésebb kormányt választanunk magunknak. Lehet, hogy 2022-ben lesz utoljára lehetőségünk arra, hogy elkerüljünk egy polgárháborút... - fejtegette a momentumos.

Minden nap kitalál valamit a moslék. Eddig feltörték Szél sajtófőnökének az autóját, amiből eltűnt a kampányzászló. Majd a DK-s provokátort verték meg, illetve Tuareget, aki egy ismert alakja az ellenzéki megmozdulásoknak. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató