2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Jakab: Orbán a börtönválogatott csapatkapitánya lesz

A Jobbik miniszerelnök-jelöltje szerint ő megadja az embereknek, amire szükségük van.

A 444 nagyinterjút készített Jakab Péterrel, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjével. Szó esett arról, hogy Jakab Péter több közvélemény-kutatás szerint a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt. A politikus arról is beszélt, hogy szerinte az emberek ki vannak éhezve a közvetlen kommunikációra, és azért hatásos, amit csinál, mert ő ezt adja meg nekik, amellett, hogy beviszi az egyszerű emberek hangját a parlamentbe. Kiderül, hogy Jakab Péter kiáll az MSZP-s Tóth Csaba mellett a Zuglóban induló Hadházy Ákossal szemben, nincs túl jó véleménnyel a Kétfarkú Kutya Pártról, és minden fideszes vezetőt elszámoltatna.

„Őszintén, keményen, nyíltan”

Kérdésre elmondta, hogy szerinte azt szeretik benne, hogy ugyanaz az ember, mint a parlamentben. „Nem egy megjátszott karaktert várnak, nem egy színészt akarnak, hanem egy olyan embert, akit megismertek a parlamentben, akiről azt látják, hogy egy közülük, aki ugyanúgy beszél, mint ahogy ők az utcán egymás között: őszintén, keményen, nyíltan” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy Kövér László szerint ő vulgarizálja a parlament működését, ezt válaszolta:

Ez a büdös bunkózó Kövér László? 

Mert ő engem így nevezett.” Szerinte ő csupán feltesz szépen egy kérdést, és ha erre nem kap tisztességes választ, akkor felteszi kicsit keményebben ugyanazt a kérdést.

Megkérdezték Jakab Pétertől azt is, hogy a krumpli, a száraztészta, az attitűd, amit képvisel, hatásos-e a politikában? A rövid válasz így hangzott: „Ezt mutatják a számok.” A 444 felvetésére, hogy mi lesz akkor, ha az ilyen politizálás sikerén felbuzdulva legközelebb Orbán Viktor már nem azt fogja válaszolni egy interpellációra, hogy „tisztelt képviselőtársam, boldog karácsonyt”, hanem mondjuk beleböfög a mikrofonba, Jakab Péter úgy reagált, hogy „elnézve az étvágyát, lehet, hogy ez be fog következni, de ez őt minősíti.”

A 444 feltette a kérdést: „Mit tud üzenni az összefogás azoknak az embereknek, akik azt mondják, hogy nekem Gyurcsány Ferenc nem fér bele, vagy nekem a masírozós, Magyar Gárdás múltú Jobbik nem fér bele? Az az üzenet, hogy márpedig csak ez van?” Jakab Péter azt válaszolta, hogy az összefogás üzenete az, hogy „képesek vagyunk változni, és ez tök jó dolog. Mindenki változást hirdet, de mi meg is mutattuk saját magunkon, hogy képesek vagyunk rá.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató