2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Csekk Katalin ügyében már vizsgálódik az OLAF is

Megkezdte az OLAF a vizsgálódást a Cseh Katalin ügyben! - írja Deutsch Tamás a Facebookon.

A Fidesz EP-képviselője számolt be a fejleményekről:

Augusztus elején tettem bejelentést az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) a Cseh Katalin ügyben, európai uniós közpénzeket érintő csalás alapos gyanúja miatt.

Kiderült ugyanis, hogy egy Cseh Katalin vezette cég és a Cseh család cégének üzleti köre a hazai fejlesztési forrásokat és az uniós támogatásokat rendszerszintűen megcsapoló céghálózatként működött.

Kiderült az is, hogy Cseh Katalin 2013 és 2018 között egy olyan céget vezetett, amelyik a magyarországi olimpia megszervezésére hivatkozva nyert EU-s pénzeket, és úgy vezette ebben az időben ezt a céget Cseh Katalin, hogy mindeközben pártjával megfúrta a magyar olimpiát 2017-ben.

Kiderült ráadásul, hogy az a technológia, aminek a kifejlesztésére a Cseh család cége jelentős uniós pénzt nyert, már korábban is létezett, sőt a Cseh család vállalkozásához kapcsolódó céghálózaté volt!

Az OLAF most levélben arról tájékoztatott, hogy megkezdte a Cseh Katalin ügy vizsgálatának előkészítését, amihez további adatokat és információkat is kért a korrupció gyanús ügyről.

Az OLAF nyilvánvalóan illetékes az ügy kivizsgálásában, hiszen uniós intézmény tagja (jelen esetben az Európai Parlament képviselője) érintett az ügyben és a Cseh Katalin által vezetett cég, illetve a megalapozott gyanú szerint a céghez kapcsolódó vállalkozásokból álló céghálózat uniós források elnyerése érdekében játszott össze csalárd módon.

A Cseh Katalin ügy súlyos kérdéseket vet fel, ezért fordultam az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz. Az OLAF vizsgálatról is természetesen tájékoztatást fogunk adni.

Ennyi.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató