2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A Telex szerzője szerint illene térdelniük a magyar futballistáknak

„Egyszerűbb lesütni a szemet, mint szembenézni és fejet hajtani azok előtt, akik tőlünk várhatják el joggal ezt a gesztust” – fogalmaz a liberális agyhalott.

Haász János a Telexen értekezik arról, miért lenne illendő térdelnie a magyar válogatottnak. Azt a szerző is kénytelen elismerni, hogy „mi nem gyarmatosítottunk egész kontinenseket, nem dolgoztattunk fekete rabszolgákat gyapotföldeken [...], hogy nálunk nincs feketék elleni rendőri erőszak, [...] hogy mi nem robbantottunk ki két véres világháborút, az egyiket borzasztó eszmék nyomán.

És valóban, még ha a szolidaritásunkat akár ki is fejezhetnénk azokkal az áldozatokkal, nincsenek ilyen bűneink, így miattuk tényleg nincs kitől bocsánatot kérnünk.”

A szerző szerint ugyanakkor ennek ellenére úgy folytatja: „nincs egyetlen ilyen népcsoport sem, amely a diszkrimináció áldozata lett a magyar határokon belül? A történelmi Magyarország területén élő nemzeti kisebbségek? A folyamatosan a társadalom peremére lökött cigányság? A pogromok, majd a holokauszt miatt a zsidóság? A második világháború után elhurcolt németek?”

Nekünk is lenne miért letérdelnünk, bőven lenne, ha nem is szigorúan véve a térdelés eredeti üzenete miatt”

– fogalmaz a szerző. 

Véleménycikkét azzal zárja: „egyszerűbb azt mondani, hogy magyar ember csak a szerelme, a hazája és a jóisten előtt térdel le, egyszerűbb a térdelés gesztusát aljas és sértő szimbólumnak nevezni, egyszerűbb lesütni a szemet, mint szembenézni és fejet hajtani azok előtt, akik tőlünk várhatják el joggal ezt a gesztust”.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató