2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Putyin szibériai szabadságra utazott

Két napig Szibériában vakációzott Vlagyimir Putyin orosz elnök Szergej Sojgu védelmi miniszter társaságában – mondta el Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak kedden Moszkvában.


Közölte, hogy Putyin szerda estére tér vissza Moszkvába, ahol csütörtökön fogadja majd Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt, és részt vesz majd a BRICS csoport – Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika – vezetőinek online csúcstalálkozóján.

Peszkov nem közölte, hogy Szibériában pontosan hová utazott el Putyin, csak annyit árult el, hogy a programjában tajgai és hegyi túrák szerepelnek. Megígérte, hogy az elnöki vakációról készült fotókat és videófelvételeket közzé fogják tenni a Kreml honlapján.

A szóvivő nem zárta ki, hogy a katonai tárca vezetőjének módja volt megvitatni az államfővel az új szibériai városok létrehozására vonatkozó elképzeléseit. Korábban Sojgu arra tett javaslatot, hogy Szibériában építsenek fel több nagy tudományos és ipari központot. A miniszter elképzelése szerint ezek 300-500 ezres, vagy akár egymillió lakosú városok lehetnek.

Augusztus végén Peszkov azt mondta, hogy az elnöknek imponált az ötlet, de megjegyezte, hogy “ez ambiciózus, nagyszabású elképzelés, ezért gondosan, aprólékosan meg kell vitatni és elő kell készíteni”.

Putyin már többször időzött Sojgu társaságában Szibériában. Legutóbb márciusban járt vele a tajgában és a Tuvai Köztársaságban.

Forrás: Oroszhirek.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató