2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A térdelő angolok most "fizikai bántalmazás" miatt tettek panaszt a lengyelek ellen

Mint ismert, a lengyelek sem voltak vevők az angol sztárok térdelésére- 55 000 szurkoló fújolta ki őket a budaepsti látogatásuk után néhány nappal.

Anglia elvesztette hibátlan mérlegét a világbajnoki selejtezőcsoportjában, miután Lengyelország vendégeként Varsóban 1–1-es döntetlent játszott. A mérkőzés után kiderült, hogy az angol válogatott panaszt nyújt be az angol szövetségnek, mivel sérelmezik, hogy Kamil Glik megcsípte Kyle Walker nyakát. 

Hatalmas feszültség, kemény szerelések jellemezték a Lengyelország–Anglia mérkőzést. Az első félidő végére olyannyira elfajult a helyzet, hogy egy kisebb csetepaté is kialakult, amikor Kamil Glik (ő és Harry Maguire is sárga lapot kapott) heves szóváltásba keveredett több angol játékossal, akik azt sérelmezték, hogy a lengyel védő megcsípte Kyle Walker nyakát – a meccs után az angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate és a csapatkapitány, Harry Kane is elmondta, hogy az esetről jelentést nyújtottak be az angol szövetség felé. 

„Történt egy incidens éppen az első félidő vége előtt, amiről panaszt nyújtottunk be az angol szövetségnek – mondta a BBC Sportnak a lefújást követően Harry Kane, aki 41. gólját szerezte az angol A-válogatott színeiben, ám a szerdai gólja csak a második olyan találata volt, amit a tizenhatoson kívülről lőtt. – Ők majd kinyomozzák, hogy mi történt. Tudomásom szerint nem verbális, hanem fizikai bántalmazás történt.”    

Az ügy kapcsán megszólalt a csipkelődő Glik is, szerinte csak a futballpályákon gyakori lökdösődés történt, amit nem kellene túlmisztifikálni. 

„Egyszerű lökdösődés volt, semmi több. A számunkra megítélt szabadrúgással indult a balhé. Próbáltam bocsánatot kérni, majd kezet fogni Walkerrel, de ő ezt nem fogadta el. Aztán történt köztünk egy szóváltás, ennyi” – magyarázta TVP Sportnak Kamil Glik. 

Forrás: NSO

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató