2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Cseh Katalin botrány: Szécsényben már két éve bűncselekménygyanút emlegettek

A szécsényi képviselő-testületben már 2019-ben bűncselekménygyanút emlegettek azokkal a vállalkozásokkal összefüggésben, amelyekről mára egyértelműen kiderült, hogy Cseh Katalinék céghálózatához tartoznak. A testület szóban forgó üléséről felvétel is készült, amelyet bárki megtekinthet – írja a Magyar Nemzet.

Amint arról szerdán portálunk is beszámolt: egy olvasó hívta fel a Magyar Nemzet figyelmét arra, hogy bár sok minden kiderült a momentumos politikus köréhez kötődő céghálóról, a sajtó figyelmét eddig elkerülték a Szécsény városában történtek.

„A Mediaworks Hírcentruma ezt követően bukkant rá arra a 2019-es videófelvételre, amelyen a helyi képviselő-testület korabeli ülése tekinthető meg” – írta a lap.

A tanácskozás akkor válik izgalmassá, amikor Stayer László független polgármester megadja a szót dr. Serfőzőné dr. Fábián Erzsébetnek, aki a Tegyünk a szécsényiekért Egyesület támogatásával jutott be a testületbe. A politikus mindenre kiterjedő vizsgálatot szorgalmazva elmondta, hogy a Mondat Nyomdaipari Kft. és a Royal Press Hungary Nyomdaipari és Kommunikációs Kft. szerinte bűncselekménygyanús körülmények között juthatott 1,5 milliárd forintnyi támogatáshoz, kihasználva azt, hogy Szécsény kiemelten kedvezőtlen adottságú településnek számít.

Ez azért lényeges – írja a Magyar Nemzet –, mert a városban működő cégek különböző pályázatokon indulva, az önrészt minimalizálva, kiemelt támogatást tudtak igénybe venni a térség fejlesztése érdekében.

„Mivel a projekt megvalósítási helye Szécsény volt, dr. Serfőzőné érdeklődését is felkeltette, hogy vajon mit profitált a város a két vállalkozás tevékenysége következtében. Azt különösen érdekesnek tartotta, hogy a cégek egy olyan ingatlant neveztek meg fióktelepként, amely akkor az önkormányzat tulajdonában volt” – áll a cikkben.

„Éppen ezért a polgármestertől egyebek mellett arra várt választ, lehet-e tudni, hogy milyen tevékenység, fejlesztés zajlott az ingatlanban. Stayer László válaszából gyakorlatilag az derült ki, hogy semmilyen, a kulcs ugyanis az önkormányzatnál volt, amelyet senki nem vett fel.”

 

Az elmúlt hetekben egyértelműen kiderült, hogy a két vállalkozás is ahhoz a céghálózathoz tartozik, amely Cseh Katalin momentumos politikushoz köthető. A cégcsoport az elmúlt években hozzávetőlegesen 4,8 milliárd forintos uniós támogatást zsebelt be.

 

 

(Magyar Nemzet - Demokrata.hu)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató