2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Besz@rás: Kamu Geri dunaújvárosi „piacolása" érdektelenségbe fulladt

A mai napon a jobbikos Kálló Gergely vendégeként a dunaújvárosi piacon járt Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere. Reggel éppen autóból jelentkezett be.

A munkaidőben megrendezett politikai roadshowról a Dunaonline nevű hírportál szeretett volna tudósítást készíteni, de nagy meglepetésükre nem léphettek be a piac területére. Az illetékes „elvtársnő” arról tájékoztatta a stábot, hogy csak a DVG Zrt. fennhatósága alá tartozó piacfelügyelete engedélyével lehet kép és hangfelvételt készíteni, amit huszonnégy órával az eseményt megelőzően kell megkérni. Kérdésükre, hogy mióta él ez a rendelkezés, nem kaptak választ.

A piac kapujában azonban a láthatóan sebtében kiragasztott A4-es lapot találtak.

Ennek láttán nem valószínű, hogy ez egy évek óta alkalmazott szabály lenne. Természetesen erre vonatkozó információt a DVG Zrt. honlapján nem találtak. Valószínű, hogy nagyon tarthattak tőlük, mivel a közgyűlési terem után a piacon történő forgatást is megakadályozták.

Mivel nem dolgozhattak a „hadműveleti” területen, csak kívülről szemlélték a kivezényelt rendőrsereget, valamint az egyik biztonsági cég számos kigyúrt emberét, valamint azt a néhány embert, akik a főpolgármesterre voltak kíváncsiak. Ezek után nem maradt más lehetőségük, mint hogy Karácsony Gergely és Kálló Gergely közösségi oldalára feltöltött képekből „csemegézzenek”.

Ami a fotó alapján megállapítható, hogy nem volt igazán „teltházas” a rendezvény. A három aláírásgyűjtő stand aktivistái, a sárga mellényes rendezők és a rendőrök (Vajon az ő napidíjukat ki finanszírozta?) száma jóval meghaladta az érdeklődők számát.

Forrás: Dunaonline.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató