2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Soros-szervezet: A budapesti pápalátogatás a menekültekkel szembeni empátiáról is kell szóljon

A Human Rights Watch kelet-európai kutatója szerint az Orbán-kormány „kegyetlen migrációs politikája reflektorfénybe kerül.

Magyarországgal, pontosabban Ferenc pápa hétvégi látogatásával foglalkozik a Human Rights Watch: az Sorosista szervezet kelet-európai szakembere szerint a túlnyomórészt katolikus országnak ugyan „ünnepnap lesz az egyházi vezető érkezése” az Eucharisztikus Világkongresszusra, nem szabad elfelejteni, hogy

remek lehetőséget is ad, hogy a kormány embertelen, gyűlöletkeltő menekültpolitikájára komoly figyelem terelődjön.

A szerző szerint Magyarország elnyomó intézkedéseket alkalmaz a szerb határon segítségre szorulókkal szemben, amelyek a Covid miatt már-már teljes bezárkózáshoz vezettek. Az elzárásban a gyerekek nem jutnak oktatáshoz, a menekültek mentális egészségére pedig egyáltalán nem figyelnek oda.

Ahogy írják,

a magyar kormány Orbán vezetésével évek óta cinikusan, érdektelenül bánik a háború elől menekülőkkel, és xenofób gyűlöletkampányokba fekteti az energiát segítség helyett, a nemzetközi menekültjogokra fittyet hányva.

A szerző megemlíti, hogy Ferenc pápa nemrégiben arra kérte a világ országait, hogy segítsenek a tálibok elől menekülő afgánokon, de Orbán őket is beskatulyázta illegális migránsként, és a hatóságok is így bánnak velük. A szakember úgy véli, Ferenc pápa észre kell vegye, hogy a szavait semmibe veszik Magyarországon, és emlékeztetnie kell a magyarokat, hogy a kormány számonkérhető azért, mert nem segít az elesetteken.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató