2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Tüntettek a diákok Amerikában, mert felfüggesztettek egy biszexuális tanárt

Az egyik óráján LMBTQ-zászlót mutogatott, biszexuálisnak vallotta magát, amit az iskolában többen nem néztek jó szemmel.

Lucas Kaufmannt, az iowai Winterset középiskola tanárát a múlt héten felfüggesztették, miután a diákoknak szóló bemutatkozásában egy olyan diát mutatott nekik, amelyen LMBTQ-zászlóval szerepel.

Amikor a gyerekek rákérdeztek, Kaufmann közölte velük, hogy biszexuális, ami több szülőben is ellenérzést keltett. A diákok azonban petícióban követeltek igazságot tanáruknak.

Kaufmann tanár úr csak azt szerette volna elérni, hogy az iskola LMBTQ-diákjai számára egyértelmű legyen, hogy ő egy megbízható személy, egy szövetséges, akivel bármiről lehet beszélni”

– olvasható a petícióban, majd hozzáteszik:

Teljesen igazságtalan, sőt egyenesen undorító, hogy a kormányzati tisztviselők ezt az egész helyzetet politikai színben tüntetik fel.”

Mivel a petíciót több mint kétezren írták alá, a diákok tüntetést szerveztek az iskola elé.

Savannah Charlet, egy nyolcadik osztályos tanuló – akit tavaly Kaufmann tanított – úgy nyilatkozott, hogy a vezetőség intézkedése rossz színben tünteti fel a tanközösséget.

Ez az eset is mutatja, hogy mennyire homofób városban élünk. Ez nem tesz jót az iskolánk hírnevének”

– mondta a Des Moines Registernek.

Úgy nyilatkozott: azért tüntettek, mert minden tanárnak jogában áll annak lenni, aki.

Kiona Newbrough, a petíció szerzője szerint több olyan tanárra van szükség, mint Kaufmann.

Felsős koromban nagyszerű lett volna egy biszexuális tanár, mert vele biztonságban éreztem volna magam, amikor a szexualitásról beszélek”

– mondta.

A Winterset középiskola a Des Moines Registernek megerősítette, hogy Kaufmannt felfüggesztették, miután egy előadást követően aggályok merültek fel a személyét illetően.

Courtney Reyes, az iowai LGBTQ-közösség vezetője a megkeresésekre úgy reagált:

Nagyon reméljük, hogy Lucas Kaufmann megkapja a szükséges támogatást, mert ez valóban káros üzenetet hordoz a megye LMBTQ-diákjai számára.”

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató